Redactie - 29 mei 2015

Sophos Cloud beschermt servers door integratie applicatie whitelisting en anti-malware

Sophos heeft Sophos Cloud Server Protection Advanced gelanceerd, een nieuwe geavanceerde oplossing voor serverbescherming waarin technologieën voor whitelisting en anti-malware in één product zijn geïntegreerd. 

Sophos Cloud Server Protection Advanced combineert het whitelisten van serverapplicaties met anti-malware en maakt het mogelijk om de server met één klik te vergrendelen via de eenvoudige en gebruiksvriendelijke Sophos Cloud managementconsole. Door een vertrouwde serverconfiguratie te vergrendelen en de acceptatie van betrouwbare updates en gekoppelde DLL’s te automatiseren, kost het vergrendelen van meerdere servers slechts minuten in plaats van weken. Dat is mogelijk omdat Sophos Cloud Server Protection Advanced de configuratie vereenvoudigt en alleen applicaties laat draaien die goedgekeurd of whitelisted (toegevoegd aan een lijst met toegestane applicaties) zijn.

De één-klik vergrendeling (‘lockdown’) zet de server in de basis/afwijs-stand zodat alleen goedgekeurde of whitelisted applicaties kunnen draaien. Dankzij de geïntegreerde anti-malware, het Host Intrusion Prevention System (HIPS) en whitelisting verbetert Sophos Cloud Server Protection de algehele beveiliging en kan het directe aanvallen effectiever voorkomen, zeker als het gaat om typische serveraanvallen vanuit de content of het geheugen, die vrij eenvoudig de beveiligingsproducten kunnen omzeilen die alleen whitelisting gebruiken, aldus Sophos. 

“In elke organisatie zijn de servers de werkpaarden die gevoelige data opslaan, communicatie mogelijk maken en de bedrijfsprocessen uitvoeren”, zegt Pieter Lacroix, Managing Director van Sophos Nederland. “Met dit integratieniveau van oplossingen kunnen IT-beheerders bij mkb-organisaties de beveiliging van bedrijfskritische Windows-servers heel makkelijk upgraden – of die servers nu binnen het bedrijf of in de cloud staan. Bovendien kunnen ze aanvallen voorkomen zonder dat ze weken of maanden bezig zijn om toegestane applicaties te configureren, testen en implementeren.” Eerdere serververgrendelingsproducten waren geen succes bij het mkb vanwege de complexe productinstallatie. Deze waardevolle technologie was zo alleen voor de heel bemiddelde bedrijven een reële optie.

De nieuwe aanpak van Sophos betekent niet alleen dat het voor het mkb eenvoudiger is om de vergrendeling van servers te configureren, ondernemers hoeven ook minder bang te zijn voor de impact op prestaties en beschikbaarheid. De serverprestaties zijn optimaal dankzij de ‘no-overhead’ whitelisting-techniek die elke aanval zonder scannen blokkeert. De beschikbaarheid van de server is maximaal dankzij het snelle setup- en configuratieproces dat het tijdsintensieve handmatige opbouwen van een whitelist automatiseert. 

Sophos zegt met Sophos Cloud maakt het beheer van veiliiger en effectiefer te maken dankzij een geïntegreerde cloud-based managementconsole. De interface is een enkel paneel dat inzicht biedt in alle gebruikers en al hun apparaten en de individuele beveiligingsstatus ervan laat zien, aldus Lacroix. Meer informatie op: www.sophos.com/servers

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!