Wouter Hoeffnagel - 04 juni 2015

Solipsis Managed Services en CSN Groep bundelen BIM en CAD in de cloud

Solipsis Managed Services en CSN Groep uit Leusden zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van BIM en CAD in de cloud. Waar Solipsis Managed Services de klant volledig ontzorgt qua regie en beheer van zijn ICT-omgeving, biedt het CAD in the cloud-concept van CSN Groep krachtige grafische 3D rekenkracht vanuit een gevirtualiseerde omgeving. Ingenieurs kunnen beschikken over de mobiliteit en flexibiliteit om vanaf elke locatie in te loggen op hun eigen 3D werkstation via elk platform en elk device.

Tot ongeveer twee jaar geleden konden grafisch intensieve applicaties zoals CAD en BIM alleen draaien op lokale individuele zware werkstations. Het CAD in de cloud concept van Solipsis Managed Services en CSN Groep biedt dezelfde grafische 3D rekenkracht vanuit een gevirtualiseerde omgeving. CAD in the cloud is opgebouwd uit vier bouwstenen: hardware, besturingssysteem, applicatie en het device. De eindklant beschikt over een volledig ondersteunde stapel (vier lagen) van technologie. CAD in de cloud is veelal de private cloud in de eigen dataomgeving van de klant, maar kan ook worden uitbesteed.

Bewezen technologie
De GRID-technologie van NVIDIA laat bedrijven profiteren van de flexibiliteit, beheersbaarheid en veiligheid van desktopvirtualisatie, zonder iets af te doen aan de volledige pc-ervaring voor eindgebruikers en grafische prestaties. GRID K1 and K2 grafische kaarten zijn speciaal ontworpen voor grafische toepassingen in virtuele omgevingen. Het is mogelijk om de grafische kaart als het ware ‘in stukjes te hakken’. Iedere gebruiker krijgt hierdoor een eigen deel van de grafische kaart toegewezen. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd werkzaam zijn op één host, zonder dat dit afbreuk doet aan de performance van de VDI-oplossing.

Ten opzichte van het traditionele model biedt server-based 3D CAD vele voordelen voor zowel het (IT) management als de eindgebruiker. Denk aan de mogelijkheid plaats- en device-onafhankelijk te werken met zware grafische applicaties en bescherming van het Intellectueel Eigendom. Ook maakt server-based werken het efficiënter inzetten van licenties mogelijk en zorgt voor zowel lagere beheerkosten als eenvoud bij het aanbieden en beheren van de BIM/CAD-werkplekken. De oplossing is gecentraliseerd en biedt functionaliteiten voor back-up en foutherstel. De klant kan zelf bepalen hoeveel grafisch vermogen wordt afgenomen, waarmee de klant ook zelf de kosten in de hand houdt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!