Witold Kepinski - 12 juni 2015

Palo Alto Networks optimaliseert Enterprise Security Platform

Palo Alto Networks, speler in enterprise security, kondigt verbeteringen aan voor zijn Enterprise Security Platform, ontworpen om applicaties veilig uit te voeren en cyberinbreuken te voorkomen.

De aanpassingen, welke in de PAN-OS 7.0 versie zijn verwerkt, verhogen de preventiemogelijkheden van het beveilingsplatform via grondige analyse, automatisering en operationele efficiëntie. De verbeteringen zijn bedoeld om klanten te helpen bij het blokkeren van bedreigingen voor hun netwerken, endpoints en cloud-enabled datacenters.

Een aantal belangrijke verbeteringen:

Een nieuwe Automated Correlation Engine – dankzij automatische correlatie van patronen voorkomt en herkent de engine dat hosts in een netwerk worden aangetast en bedreigingen worden ontdekt;

Verbeterde WildFire-threat intelligence - kan verschillende bestanden automatisch vergelijken met meerdere versies van applicaties. Hierdoor kan malware worden opgespoord die zich richt op specifieke, oude versies. Ook kunnen de uitbreidingen malware sorteren op bedreigingsniveau, zodat teams hun acties beter prioriteit kunnen geven en waar nodig snel preventieve maatregelen kunnen toepassen.

Een nieuwe Network Processing Card met een hoge capaciteit voor de PA-7050 - zorgt voor preventie op grotere schaal voor datacenter omgevingen en bevat een hogere 10G-poortdichtheid en nieuwe 40G-poorten.

Betere beleid- en beheermogelijkheden in Panorama – maken het nog eenvoudiger om beveiligingsregels en apparaat configuraties in te stellen die eenvoudig zijn aan te passen op een groot aantal next-generation-firewalls, fysiek of virtueel, zodat de kans op menselijke fouten en gaten in de regels of configuraties wordt verminderd.

Beschikbaarheid

PAN-OS 7.0 is nu beschikbaar voor Palo Alto Networks-klanten met een supportcontract. De managementtoepassing M-500 en de Network Processing Card zijn naar verwachting beschikbaar vanaf eind juni.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!