Witold Kepinski - 19 juni 2015

HP lanceert Windows 10 Pro Tablet 608

HP lanceert als eerste pc-leverancier een 8-inch Windows 10 tablet. Het gaat om de HP Pro Tablet 608 die geschikt is voor zakelijk gebruik. Ook kondigt HP nieuwe independent software vendors (ISVs) en partners voor de luchtvaart en retailbranches aan. Hiermee bouwt het bedrijf de ‘business-first’-benadering voor mobility verder uit.

De HP Pro Tablet 608 maakt gebruik van een 4:3 aspect ratio, dat is groter dan de standaard 16:9 tablet displays. Hierdoor kunnen mensen beter werken met zakelijke apps aldus HP.

De HP Pro Tablet 608 heeft een camera en dempt lawaai waardoor de gebruiker bijvoorbeeld ee videoconference call op een vliegveld of hotel lobby kan doen. De tablet ondersteunt Microsoft Cortana spraakherkenning software.

Retail

De Pro tablet 608 biedt een vormfactor voor zeer specifieke industrieën. Bijvoorbeeld doordat er behoefte is aan een kleinschalige deal met dezelfde klantenservice en efficiëntie als bij grootschalige inkopers. De HP Pro Tablet Mobile Retail Solution is een duurzame case die de nieuwe 8 inch tablet optimaal combineert met een breed scala aan mobiele betaalsystemen waaronder EMV, NFC, MSR en de gangbare digitale betaalsystemen. Met dit nieuwe aanbod biedt HP nu een van de meest gevarieerde portfolio’s voor de retail- en horecabranche. Hiermee wordt klanten de flexibiliteit geboden die zij vandaag de dag nodig hebben in een wereld waar alles met het internet is verbonden. HP werkt samen met veel landelijke en regionale onafhankelijke software ontwikkelaars (ISVs) en partners in de retail- en horecabranche om zo een zo compleet mogelijke oplossing te binden aan zijn klanten.

Lufthansa

Voor de luchtvaart werkt Lufthansa Systems met HP voor de levering van mobiele cabineoplossingen en applicaties. Het cabinepersoneel kan daardoor de personeelstevredenheid en de reiservaring van passagiers verbeteren. Het resultaat is de mCabin oplossing van Lufthansa Systems die is gekoppeld aan de HP ElitePad 1000 G2. Dit biedt mobiliteit aan klanten in de luchtvaarbranche.

Beschikbaarheid

De HP Pro Tablet 608 G1 met Windows 8.1 Pro is vanaf juli beschikbaar in Nederland. De adviesprijs is € 449,-. De Pro Tablet 608 wordt vanaf augustus met Windows 10 geleverd. De HP Pro Tablet Mobile Retail Solution is vanaf september beschikbaar in Nederland.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!