Witold Kepinski - 19 juni 2015

Voiceworks introduceert Cloudscape en Managed Office

Voiceworks heeft tijdens de ON AIR partnerdag, waarvoor zo’n 200 partners naar Radio Kootwijk zijn gekomen, zijn eigen Managed Office en Cloudscape voorgesteld.

In de eigen cloudstore ‘Cloudscape’ kunnen partners van het telecombedrijf verschillende cloud-producten van externe partijen bestellen. Al deze producten helpen gebruikers gemakkelijker te werken, communiceren en samen te werken. Daarnaast biedt Voiceworks zijn eigen nieuwe cloud-dienst: Managed Office. Hiermee hebben gebruikers een alles-in-één-werkplek in de cloud.

Stijn Nijhuis (foto), CEO van Voiceworks: ‘Managed Office is gebaseerd op de OX App Suite van Open-Xchange, waar OX Messenger onderdeel van is. Deze tool, om audio- en videogesprekken op te zetten en chatberichten te versturen, is in samenwerking met ons ontwikkeld. Momenteel wordt dit wereldwijd door Open-Xchange uitgerold naar hun 130 miljoen gebruikers. Goede communicatie gaat ook om context en door verschillende communicatie-instrumenten rechtstreeks te integreren met productiviteitstools kunnen we mensen helpen effectiever samen te werken. Wij zijn dan ook erg blij dit nu ook aan te kunnen bieden aan onze partners onder de naam Managed Office.’

Cloudscape

Voiceworks biedt, naast zijn eigen cloud-dienst Managed Office, initieel negen cloud-diensten van externe partijen, die allen bestelbaar en te beheren zijn vanuit de Voiceworks’ Cloudscape. Het gaat om: Microsoft Office 365, Workspace 365, inBusiness Music, Kaspersky, CamaraManager Go!, Perfectview, Werktijden.nl, Libersy Calender en Zendesk. Voiceworks zal de komende maanden een continue stroom van nieuwe applicaties aan deze line-up toevoegen om zo de meest uitgebreide en innovatieve cloud-portfolio aan te bieden aan zijn partners.

Partners kunnen de eerste negen cloud-diensten vanaf heden direct bestellen in de gemakkelijke orderstraat in Operator Online. Nijhuis licht dit toe: ‘Wij bieden een cloud-portfolio waarbij we zorgen voor een overzichtelijke storefront en geautomatiseerde orderstraat waarbij onze partners met één druk op de knop de beschikking krijgen over de licentie voor de gekozen cloud-dienst. Dit ontzorgt onze partners en zij kunnen snel en gemakkelijk leveren aan hun zakelijke eindklanten.’ Nijhuis vervolgt: ‘Daarnaast biedt de aanvulling van onze Cloudscape verschillende cross- en upsell-mogelijkheden aan partners voor bestaande zakelijke klanten. En uiteindelijk willen we nog meer toegevoegde waarde bieden door verregaande integratie met ons hosted voice platform Managed Voice. Dit hebben we al gedaan voor Zendesk en PerfectView, maar zullen we in de loop van het jaar ook voor zoveel mogelijk andere cloud-diensten uit onze Cloudscape realiseren.’

De Voiceworks Academy organiseert deze zomer verschillende Summerclasses, zodat partners alle ins and outs van het cloud-portfolio kunnen leren.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!