Witold Kepinski - 23 juni 2015

Oracle breidt enterprise-cloudportfolio uit

Larry Ellison, voorzitter van de raad van bestuur en CTO van Oracle, heeft nieuwe toevoegingen aan het Oracle Cloud Platform gepresenteerd. Deze geïntegreerde suite met diensten maakt het voor developers, IT-professionals, zakelijke gebruikers en analisten cloudapplicaties te bouwen, uit te breiden en te integreren.

Het Oracle Cloud Platform – met meer dan 24 nieuwe clouddiensten –biedt een portfolio van SaaS, PaaS en IaaS, aldus Elliosn. De nu beschikbare nieuwe Oracle Cloud-diensten zijn Oracle Database Cloud - Exadata, Oracle Archive Storage Cloud, Oracle Big Data Cloud, Oracle Integration Cloud, Oracle Mobile Cloud en Oracle Process Cloud.

Het Oracle Cloud Platform helpt volgens Ellison klanten nieuwe applicaties te bouwen, bestaande applicaties uit te breiden, en bestaande on-premise workloads eenvoudig naar de cloud over te zetten zonder applicaties te veranderen. De diensten maximaliseren de ervaring en productiviteit van de eindgebruiker; stellen developers in staat data te beheren en analyseren en snel applicaties te ontwikkelen, testen en implementeren; stellen architecten in staat on-premise en cloudapplicaties snel te integreren; en stellen zakelijke gebruikers in staat waardevolle bedrijfsinzichten te genereren en enterprisesamenwerking mogelijk te maken. Met het Oracle Cloud Platform profiteren klanten en partners van de middleware- en databasesoftware van Oracle, die duizenden organisaties over de gehele wereld al gebruiken om hun eigen business op te draaien – en dat allemaal via een cloudmodel, aldus Ellison.

Het Oracle Cloud Platform heeft inmiddels meer dan 1.800 klanten, waarvan er in het laatste kwartaal 1.419 bijkwamen. Australian Finance Group, Avaya en Calix behoren tot de vele organisaties die op dit moment beschikbare Oracle Cloud Platform-diensten gebruiken, zoals Database Cloud, Java Cloud, Documents Cloud, Business Intelligence Cloud en Database Backup Service. Oracle Cloud wordt steeds populairder en ondersteunt dagelijks meer dan zeventig miljoen gebruikers en 31 miljard transacties. Oracle Cloud draait op 54.000 devices met ruim zevenhonderd petabyte aan storage in negentien datacenters over de gehele wereld.

De nieuwe Oracle Cloud Platform and Infrastructure-diensten:

Oracle Database Cloud – Exadata Service brengt het Exadata-databaseplatform naar de cloud. Met deze dienst kunnen klanten Oracle-databases in de cloud draaien met dezelfde functionaliteit, performance en beschikbaarheid als on-premise, op Oracle Exadata gebaseerde productiedatabases, die al in gebruik zijn op kritische locaties wereldwijd. Oracle-databases in de cloud als onderdeel van deze dienst zijn compatibel met de databases die on-premise geïnstalleerd zijn. Dat garandeert een migratie naar de cloud en maakt een overstap naar een hybride-cloudstrategie mogelijk, aldus Oracle.

Oracle Archive Storage Cloud Service biedt storage voor applicaties en workloads die lang bewaard moeten blijven, tegen de laagste prijs in de markt. Als ‘diepe-cloud’-archief is de Archive Storage Cloud geschikt voor grootschalige datasets die niet regelmatig gebruikt worden, zoals zakelijke financiële gegevens, medische en farmaceutische archieven, cultuurbehoud informatie, verzekeringsgegevens en originelen van digitaal filmmateriaal. De dienst – ondersteund door enterprise-grade SLA’s – geeft organisaties toegang tot gearchiveerde documenten en datasets met behulp van kwalitatief hoogwaardige API’s, en integratie van back-up, archivering en bewaarsoftware van Oracle en andere partijen. De dienst biedt ook een extra laag voor on-premise Oracle-storagesystemen, waaronder ZS Series-, FS Series- en Oracle StorageTek-tapeoplossingen, aldus Oracle.

Oracle Big Data Cloud Service en Big Data SQL Cloud Service biedt een veilig platform met hoge prestaties voor het draaien van diverse workloads op Hadoop- en NoSQL-databases om grote organisaties te helpen big data te verwerven en te organiseren. In combinatie met de nieuwe Big Data SQL Cloud breidt Oracle Big Data Cloud Oracle’s toonaangevende implementatie van SQL uit naar Hadoop en NoSQL. Zo zijn gebruikers voorzien van een allesomvattend big data-beheersysteem in een grootzakelijke cloud, aldus Oracle.

Oracle Integration Cloud Service vereenvoudigt de integratie van de cloud met on-premise applicaties van Oracle en andere partijen. Nieuwe features als vooraf ingebouwde integratie en aanbevelingen op basis van best practices, bieden een compleet nieuwe applicatie-integratie-ervaring. De Integration Cloud biedt eenvoudige, intuïtieve applicatie-integratie die de behoefte aan gebruiksgemak van zakelijke gebruikers combineert met de bewezen kritische basis van Oracle SOA Suite, aldus Oracle.

Oracle Mobile Cloud Service vereenvoudigt enterprise mobility door de complexiteit uit de mobiele back-endinfrastructuur te halen. De Mobile Cloud – een nieuwe-generatie Mobile Back-end-as-a-a-Service (MBaaS) – stelt developers in staat snel mobiele apps te ontwikkelen en implementeren, die geïntegreerd zijn met een robuuste, enterprise-grade back-end-cloudinfrastructuur. Mobiele-appintegratie, mobiele API’s en beveiliging worden losgekoppeld van developers, wat hen in staat stelt samen te werken en snel mobiele apps te ontwikkelen en te leveren die op elk device draaien en aan elke businesseis voldoen. Daarnaast kunnen stakeholders van de business met ingebouwde mobile analytics inzicht verkrijgen in het mobiele-appgebruik en ervaringen personaliseren, aldus Oracle.

Oracle Process Cloud Service stelt zakelijke gebruikers in staat te innoveren en procesapplicaties onafhankelijk van IT te leveren. Met een zero-code, cloudgebaseerd procesautomatiseringsplatform geeft de Process Cloud zakelijke gebruikers de mogelijkheid de complete levenscyclus van bedrijfsprocessen te beheren. Ook geeft het waardevolle inzichten in SLA’s en hoe optimaal die processen zijn. Gebruikers kunnen nu mobiele workflows creëren, handmatige processen automatiseren en SaaS-applicaties op maat maken, aldus Oracle.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!