Witold Kepinski - 24 juni 2015

Netapp All Flash FAS (AFF) 8000-serie verkrijgbaar vanaf 25.000 dollar

NetApp breidt zijn all-flash storage-arrays uit met nieuwe modellen die zijn toegesneden op enterprise-klanten. De All Flash FAS (AFF) 8000-serie biedt volgens NetApp een hoge performance en het datamanagement in de branche in één oplossing. Het systeem wordt geleverd met de Data ONTAP FlashEssentials, waarmee de performance en de efficiëntie van flash worden verbeterd.

De AFF 8000 biedt een hoge applicatieperformance en serverefficiëntie voor het sneller verwerken van transacties.  NetApp biedt de mogelijkheid data ongehinderd van flash naar disks naar de cloud te verplaatsen, afhankelijk van hoe vaak de data wordt gebruikt.

Er zijn al vier modellen van de AFF8000 verkrijgbaar. Deze kunnen worden besteld als zelfstandig systeem of als geconvergeerde infrastructuur met FlexPod. NetApp Professional Services-teams kunnen gebruikers helpen de workloads te bepalen die het meest geschikt zijn voor verwerking met een all-flash systeem.

NetApp heeft bovendien nieuwe mogelijkheden voor installatie en verlengde support aangekondigd voor de AFF8000-serie. Dankzij promoties zijn de nieuwe systemen al aan te schaffen vanaf 25.000 dollar. Via een evaluatieprogramma kunnen partners en klanten de systemen kosteloos uitproberen op locatie.

Functies

De AFF8000-serie biedt ingebouwde dataprotectie, ondersteuning voor meerdere protocollen, scale-out performance en verplaatsing van data van flash naar disks naar de cloud. Het systeem levert daarnaast Quality of Service en multi-tenancy plus deapplicatie-integratie zodat SQL- en Oracle-databases, gevirtualiseerde servers en VDI-workloads eenvoudiger kunnen worden geconfigureerd en beheerd.

FlashEssentials: de All Flash FAS bevat software-optimalisaties die zijn afgeleid van het Advanced Technology Development-lab van NetApp. Deze innovaties bestaan uit flashoptimalisatie voor gelezen data, inline compressie en zero-based inline deduplicatie. FlashEssentials wordt geleverd bij clustered Data ONTAP, de basis voor Data Fabric, de visie van NetApp voor de toekomst van datamanagement. Dankzij de aanpak van NetApp kunnen klanten zelf kiezen hoe ze hun data beheren, beveiligen en verplaatsen van flash naar disks naar de cloud.

OnCommand Performance Manager 2.0: deze nieuwe software-release is uitgerust met een uitgebreid dashboard waarin de conditie van systemen automatisch kan worden geëvalueerd en hersteld.

Workload Wizard: via deze wizard kunnen Oracle- en Microsoft SQL Server-installaties automatisch worden geconfigureerd, waardoor storage-instellingen en de configuratie van hostserver-verbindingen worden vereenvoudigd.

Service en support voor enterprise

NetApp Professional Services kan klanten helpen de belangrijkste workloads te bepalen voor flashsystemen zodat ze het maximale halen uit hun investering in All Flash FAS, adus de leverancier. Door de prijsbescherming voor NetApp SupportEdge krijgen klanten verlengde support voor All Flash FAS-systemen tot zeven jaar na datum van aankoop. Er geldt één prijs voor de NetApp-installatieservice voor All Flash FAS-platforms, ongeacht de configuratie.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!