Witold Kepinski - 24 juni 2015

Juniper Networks en Ruckus Wireless bundelen krachten

Juniper Networks en Ruckus Wireless, leverancier van draadloze systemen, gaan een technologische samenwerking zijn aan. Het doel is om vaste en draadloze netwerkoplossingen met een open karakter te ontwikkelen voor overheidsinstellingen, grote ondernemingen en onderwijsinstellingen.

De bedrijven werken samen aan de ontwikkeling van geïntegreerde vaste en draadloze oplossingen. Zij zullen gezamenlijk inspringen op wereldwijde ‘go to market’-kansen om middelgrote en grootzakelijke klanten te laten profiteren van prestaties, veerkracht en schaalbaarheid van carrier-kwaliteit, zo beloven de twee partners.

Gartner voorspelt dat de wereldwijde investeringen in WLAN-apparatuur zullen groeien van 5,3 miljard dollar in 2015 naar een niveau van 7,8 miljard in 2019. Volgens Ruckus en Juniper Networks is deze stijging met name te wijten aan werknemers die voor hun werk een beroep doen op draadloze apparatuur en cloud-applicaties. Hierdoor komen de netwerkprestaties en bandbreedte verder onder druk te staan, van de draadloze access points tot de core van het netwerk. Organisaties hebben daardoor behoefte aan flexibele en veilige oplossingen waarin vaste en draadloze technologie zijn geïntegreerd, aldus de twee partijen.

De combinatie van Ethernet-switches uit de Juniper Networks EX-reeks met access points van Ruckus ZoneFlex en het SmartZone (SZ)-beheerplatform voor draadloze verbindingen resulteert in oplossingen van carrier-kwaliteit die voor een reeks aan bedrijfsomgevingen geschikt zijn.

De Ruckus Wireless 3+1 SmartZone-clustering en Virtual Chassis-technologie van Juniper zorgen ervoor dat er minder vaste en draadloze apparaten nodig zijn voor beheer- en automatiseringsdoeleinden en waarborgen optimale beschikbaarheid. Junos Space Network Director van Juniper Networks zorgt voor overzicht op, en beheer van de switching-infrastructuur. Dit biedt organisaties eenvoudiger grip op hun groeiende netwerken en nieuwe netwerkservices. Controle van de netwerktoegang op basis van 802.1x-authenticatie staat garant voor uitgebreide beveiliging van de Ruckus Smart WiFi en de switches uit de EX-reeks van Juniper. Ruckus biedt provisioning en onboarding voor BYOD-omgevingen, terwijl de Juniper Networks SRX Series Services Gateways voorzien in geavanceerde firewall-functionaliteit.

De samenwerking bouwt voort op het Open Converged Framework van Juniper. Beide bedrijven zullen gebruikmaken van open, op standaarden gebaseerde hardware en software. Zo kunnen zij de investeringen van hun klanten beschermen tijdens de verdere ontwikkeling van hun vaste en draadloze netwerken.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!