Witold Kepinski - 25 juni 2015

Visma introduceert cloudoplossing Visma.net Logistiek voor handelsorganisaties

Visma Software breidt zijn cloudplatform Visma.net uit met software speciaal voor handelsorganisaties: Visma.net Logistiek. Deze cloudoplossing voor de handelssector is ontwikkeld met de hoofdprocessen inkoop, verkoop en voorraadbeheer als uitgangspunt. Samen met de financiële functionaliteit van Visma.net biedt Visma.net Logistiek één complete en volledig geïntegreerde automatiseringsoplossing voor handelsbedrijven, zo meldt de softwareleverancier. Visma.net Logistiek is per direct beschikbaar.

 Automatisering essentieel voor succes groothandel

Een hoge mate van automatisering is essentieel voor het succes van handelsbedrijven, stelt een rapport van Rabobank Cijfers & Trends van 2015. Om te beginnen om de bedrijfsprocessen efficiënt in te richten en optimaal op elkaar af te stemmen, want hoewel de economie opleeft, blijven de prijzen door de toenemende concurrentie binnen de keten flink onder druk staan. Automatisering maakt het mogelijk om aan de hogere eisen van klanten te voldoen op het gebied van efficiency, snelheid en gemak. Daarnaast maakt verregaande automatisering het mogelijk om data te verzamelen om het gedrag van klanten te voorspellen en daar gerichter op in te spelen. Deze ontwikkelingen bieden volgens het rapport belangrijke nieuwe kansen voor de groothandel. Met Visma.net Logistiek kunnen handelsbedrijven niet alleen hun processen stroomlijnen, maar ook profiteren van deze kansen, aldus de softwaremaker.

Gestructureerd werken vanuit rollen en verantwoordelijkheden

Visma.net Logistiek biedt volgens de leverancier flexibiliteit voor het geautomatiseerd inrichten van de processen: handelsorganisaties kunnen naar eigen inzicht en behoeften bepalen wat er in welke volgorde gebeurt. Ze kunnen ook de verschillende rollen binnen hun organisatie in de processen vastleggen en zelf definiëren welke verantwoordelijkheden en rechten daarbij horen. Een controller heeft bijvoorbeeld andere verantwoordelijkheden en rechten dan het hoofd van het magazijn. Visma.net Logistiek leidt zo automatisch alle processen op efficiënte wijze in goede banen en zorgt ervoor dat de handelsprocessen onder controle zijn.

Daarnaast is het mogelijk om key performance indicators (kpi’s) in de processen op te nemen om de activiteiten optimaal te sturen. Dashboards en rapportages bieden overal en op ieder moment up-to-date inzicht in de stand van zaken, of het nu gaat om bijvoorbeeld offertes, orders, voorraden, leveringen of betalingen.

Alle benodigde handelsfunctionaliteit vanuit de cloud

Visma.net Logistiek biedt handelsbedrijven alle functionaliteit die ze nodig hebben vanuit de cloud. Ze betalen op abonnementsbasis en hoeven zelf bijvoorbeeld niet te investeren in de aanschaf en het beheer van software. De standaardfunctionaliteit van Visma.net Logistiek beslaat het complete handelsproces en is gemakkelijk in het gebruik. Zo biedt de software onder meer mogelijkheden voor: Up-to-date inzicht in de voorraadsituatie; Verwerking van directe goederenlevering aan klanten (dropshipment); Automatische uitlevering van binnengekomen backorders; Flexibel regelen van kortingen; Verwerking van aanbetalingen; Optimale toegang: altijd en overal via internet beschikbaar aldus Visma.

Kijk voor meer informatie over Visma.net Logistiek op de website van Visma Software.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!