Redactie - 25 juni 2015

Multrix biedt werkende branche specifieke cloudoplossingen aan

Online werkplekkenspecialist Multrix gebruikt Citrix-technologie om virtuele werkplekken aan te bieden en stelt zelf werkende, verticale bedrijfstoepassingen samen. Hoe dat werkt, is sinds kort te zien in het Executive Briefing Center in het Amsterdamse kantoor. “Als een partner bevalt wat hij hier ziet, dan kan hij overigens onder eigen naam die diensten aanbieden”, zegt Erik van Laar, Executive Director bij Multrix (foto links).

Scott Swanburg (foto rechts) is Global Senior Director Citrix. Het is zijn taak partners van de softwareleverancier te voorzien van kennis en kunde over zijn producten. Over Multrix heeft hij geen klagen, integendeel: het bedrijf is al jaren een gewaardeerd partner; in de categorie Diamond. Zelfs op Europees niveau springt deze partner er positief uit. Het mooiste vindt Swanburg de proactieve rol die Multrix vervult.
In het gloednieuwe kantoor van Multrix in Amsterdam Zuidoost is een aparte ruimte ingericht waar klanten kunnen ervaren hoe het is om met de oplossingen van Citrix aan de slag te gaan. Aan de wand diverse schermen, op de tafel verschillende types toegangsapparaten (smartphones, tablets, notebooks) om te ervaren hoe het in de praktijk werkt.
Multrix is inmiddels een van de grootste aanbieders van online werkplekoplossingen in Nederland. Zo rekent de onderneming bijvoorbeeld Bakkersland tot zijn klanten. Deze firma bakt het brood voor bijna alle supermarkten in Nederland. “Wij hebben een oplossing gebouwd waarmee Bakkersland de vraag naar brood op tijd kan analyseren, zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Zelf zeggen wij wel eens dat ze geen bakkerij zijn, maar een softwarebedrijf”, glimlacht Van Laar, die bij Multrix tevens verantwoordelijk is voor het partnermodel.

Geïntegreerd
Van Laar vertelt dat Multrix meer dan 400 bedrijfsspecifieke applicaties integreert en onderhoudt voor meer dan 6500 werkplekken vanuit private/public cloud omgevingen. “Via Citrix-producten bieden wij een werkplek aan in de cloud. Maar de organisaties hebben natuurlijk tal van applicaties. Sommige draaien in onze eigen datacenters, sommigen draaien on-premise en anderen integreren functionaliteiten met enterprise software zoals Salesforce.com. Wij zorgen ervoor dat al die applicaties aan elkaar worden geknoopt. Voor de gebruiker maakt het niet uit waar de toepassingen draaien. Wij zorgen voor een snelle en veilige verbinding en een geïntegreerd platform.”
Hij geeft aan dat de Multrix-technologie en het platform ook beschikbaar zijn voor ISV's en VAR's die onder white label een virtuele werkplek aan hun klanten kunnen aanbieden.

‘Man in the van’
Volgens Swanburg gaat het niet zozeer om technologie, maar om de manier waarop mensen werken. “Vooral de bedrijven met tien tot tweehonderd medewerkers weten niet wat er allemaal mogelijk is. Het gaat bijvoorbeeld om 'the man in the van': mobiele werknemers. Denk aan vertegenwoordigers, onderhoudsmonteurs, en dergelijke. In de financiële dienstverlening, maar ook in de zorgsector; vooral de thuiszorg. Via Multrix bereiken wij die mensen.”
“Iedereen praat over virtuele werkplekken en het nut van cloud computing, maar hebben er geen ervaring mee. Er is veel koudwatervrees. Met ons nieuwe Executive Briefing Center kunnen ze ervaren wat het is, zelf ermee aan de slag. Wij maken scenario's voor de diverse verticale markten waarop we actief zijn. Vooral voor accountancy en de zorgsector. We gaan onze vaste partners als eerste benaderen om hier te komen”, vult Van Laar aan.

Concurrentie
Met de virtuele werkplek maakt het niet uit waar je bent, hoe laat en met welk computerapparaat je werkt. Je beschikt altijd over de applicaties en gegevens waarmee je gewoon bent te werken. “Cloud service providers als Multrix maken dit mogelijk. Ze bieden niet alleen een platform met onze producten, maar zorgen ervoor dat het werkt zoals de klant wil dat het werkt. Daarmee beschikken de kleinere bedrijven ineens over de IT-mogelijkheden tegen een aanvaardbare prijs, waar eerst alleen de grote ondernemingen over beschikten. Ze kunnen nu de concurrentie aangaan met grotere bedrijven”, vindt Swanburg.
Van Laar vult aan: “Wij helpen organisaties beweeglijk te zijn; beweeglijk, zodat ze zich snel kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden of gewijzigde wet- en regelgeving. En we bieden een veilige toegang tot hun bedrijfsapplicaties en -gegevens via single sign-on.”
Veilige toegang en identiteitsbeheer zijn de sleutelwoorden, aldus Swanburg, om cloud computing te laten slagen. “Daar hebben wij onze partners voor nodig. In de tweede helft van dit jaar komt Citrix met de Cloud Workspace; dan hebben we de onderdelen die je nodig hebt voor een virtuele werkplek gebundeld, maar er is altijd meer nodig: de bedrijfsapplicaties. Partners als Multrix zorgen dan voor de cloud-orkestratie. Zij zorgen ervoor dat alles naar behoren en veilig werkt.”

Thought leadership
Multrix, zo zegt Van Laar, heeft thought leadership als bedrijfsstrategie. “We willen voorop lopen in de markt. Zien wat er gebeurt en oplossingen aanbieden. We hebben een focus op de markt, omdat we weten welke bedrijfsapplicaties het meest worden gebruikt in bepaalde sectoren. Wij moeten immers niet alleen kennis hebben van de infrastructuur maar vooral van de bedrijfsprocessen en ondersteunende software. In die zin is het geen Citrix demo centrum, maar echt een Executive Briefing Center; we willen laten zien hoe bedrijven slimmer hun werk kunnen organiseren. En je kunt nog zo'n mooi verhaal houden: het beklijft pas als ze zelf ervaren wat er mogelijk is.”
Hij voegt er nog aan toe dat organisaties willen dat het IT-platform voorspelbaar is (ook qua kosten) en flexibel. “Uiteindelijk zien we dat IT de manier waarop mensen hun werk doen verandert. Wij willen dat faciliteren.”

Explosief
Automatisering is voor de meeste mensen geen ver-van-mijn-bed-show meer. In hun vrije tijd zien ze wat er allemaal mogelijk is met apps. “Toch hebben ze geen idee wat dit betekent voor hun bedrijfsvoering. Het is echt explosief; door toepassing van oplossingen zoals Multrix die zelfstandig of via zijn partners aanbiedt, kunnen zij hun bedrijf laten groeien.”
In september – na de vakantieperiode – gaat Multrix actief met haar Executive Briefing Center aan de slag. “We nemen per kwartaal een ander thema. We beginnen eind dit jaar met de zorgbranche. Dan gaan we bedrijven uitnodigen om hier een kijkje te komen nemen”, besluit Van Laar.

Door: Teus Molenaar

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!