Witold Kepinski - 30 juni 2015

EMC ziet groeikansen met R&D, open-source en DevOps

EMC heeft een tijd terug zijn prijzen aangepast door de sterkere dollar, maar zal komende tijd de prijzen niet verhogen. Doordat de dalende olieprijzen zijn bepaalde valuta’s in waarde gedaald zoals in Noorwegen, Rusland en Nigeria. Dit zegt EMC EMEA-baas Adrian MacDonald (foto).

MacDonald zegt verder dat er volop wordt geïnvesteerd in R&D centers in de EMEA-regio. Dat is in Cork (Ierland), St Peterburg (Rusland) en Cairo (Egypte). Daarnaast zullen interessante IT-bedrijven in de EMEA-regio kunnen worden overgenomen, zoals uit Israël.

Verder ziet MacDonald groeikansen op het gebied van digitalisering die kunnen worden ondersteund met EMC-technologie en snelle ontwikkeling met DevOps. “EMC groeit van storage naar een bedrijf met een geautomatiseerd infrastructuur naar totaal ander bedrijf. Er is een nieuwe EMC op de markt met als logo ‘IT is the business’. Met open-source gaan we nog meer en sneller innoveren: applicaties moeten een krachtige en schaalbare geautomatiseerde infrastructuur hebben."

EMC is verder volgens MacDonald een sterke speler op alle grote gebieden die Gartner aangeeft als grote groeimarkten, zoals cloud, mobility en big data analytics.

MacDonald verwacht verdere groei doordat EMC meer open-source software gaat aanbieden. Met CoprHD maakt EMC bijvoorbeeld een open source versie van zijn ViPR controller. Klanten kunnen daardoor beter schalen met ViPR Controller over diverse merken storage systemen, aldus MacDonald. 

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!