Witold Kepinski - 29 juni 2015

Citrix WorkSpace Cloud en Services maakt van smartphone mobiele werkplek

Citrix stelt zijn WorkSpace Services en Workspace Cloud centraal waar alle producten onder vallen, aldus Peter van Leest, country manager Benelux bij Citrix. Volgens Van Leest zien organisaties de voordelen van een mobiele workforce die ondersteund wordt door Citrix mobility en virtualisatie technologie. De hele functionaliteit van een desktop is hierdoor ook verkrijgbaar op een smartphone, tablet of notebook.

Workspaces ofwel moderne werplekken zijn niet gebonden aan een locatie of een device. Ze bieden juist digitale tools die een gebruiker de mogelijkheid altijd de mogelijkheid om te werken: op kantoor, thuis en onderweg.

Citrix biedt daarvoor ten eerste zijn Citrix Workspace Cloud aan, een nieuw platform dat on-premises omgevingen en cloud met elkaar verbindt voor een mobiele werkomgeving waarin desktops, applicaties en data van elke infrastructuur beschikbaar zijn. Het is tegelijk voor channel partners en bedrijven een oplossing voor de toenemende druk van alle apparaten, apps en werkvormen op de traditionele infrastructuur. De gebruiker krijgt op een device toegang tot bijvoorbeeld Windows apps, mobiele apps, web apps, desktops en documenten.

Citrix heeft daarbij speciaal voor partners en klanten een Test Drive gelanceerd, zodat zij een goede indruk kunnen krijgen van de impact en de voordelen van Citrix Workspace Cloud. In die testomgeving is het mogelijk om stapsgewijs een kant-en-klare Citrix Workspace in te richten en maximaal vijf mensen toegang te geven tot die werkplek.

De Citrix Workspace services bestaan uit Citrix application delivery en management tools die prima werken in on-premises en cloud omgevingen. Hierdoor krijgt de eindgebruiker alle gewenste diensten om goed en productief te werken. Hierbij is onder andere een belangrijke rol weggelegd voor XenMobile waarmee organisaties en resellers mobiele devices en apps kunnen beheren met security, toegangscontrole en data management. Gebruikers krijgen daardoor altijd toegang tot hun apps en data.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!