Witold Kepinski - 30 juni 2015

Red Hat introduceert OpenShift Enterprise 3

Red Hat, leverancier op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van OpenShift Enterprise 3. De oplossing is een web-scale-platform voor container-gebaseerde toepassingen voor zakelijk gebruik dat zowel Docker Linux-containers, Kubernetes orkestratie als Red Hat Enterprise Linux 7 inzet. Het biedt volledige ondersteuning, van besturingssystemen tot de applicatie runtimes. Openshift Enterprise 3 is de nieuwe generatie van Red Hat’s bekroonde Platform-as-a-Service (PaaS) aanbod en helpt organisaties met het sneller en efficiënter ontwikkelen van applicaties en maakt het operationele team meer agile, aldus Red Hat.

OpenShift Enterprise 3 biedt een container-gebaseerd applicatieplatform op basis van Docker en Red Hat Enterprise Linux en garandeert een veilige, efficiënte en portable manier voor de ontwikkeling, implementatie en exploitatie van applicatiediensten. Gebruikers van OpenShift hebben ook toegang tot het breedste ecosysteem van verpakte applicatiecomponenten. Ze profiteren bovendien van de veiligheid en betrouwbaarheid die door het Red Hat’s Container Certification Program worden geleverd. Om de bedrijfsapplicaties, die meestal bestaan uit meerdere containers en hosts, te orkestreren omvat OpenShift Enterprise 3 ook Kubernetes, een krachtig, web-scale, open source engine van Google voor de orkestratie en het beheer van containers. Red Hat, een van de toonaangevende bedrijven die bijdragen levert aan de opensourceprojecten Docker en Kubernetes, adopteert niet alleen deze technologieën maar werkt op voorhand in de community actief mee aan het ontwerp, aldus Red Hat.

Naast het infrastructuurplatform voor containers biedt OpenShift een breed scala tools voor ontwikkelaars. Deze gebruikenweb en command line interfaces van OpenShift en de interface voor een geïntegreerde ontwikkelomgeving waarmee ontwikkelaars applicaties maken en waarmee ze aan projecten kunnen samenwerken. Ze kunnen de applicatiecode direct uit GIT gebruiken en het proces voor het creëren van een Docker image automatiseren dankzij de innovatieve  source-to-imagefuncties van OpenShift. Bovendien kunnen ontwikkelaars implementaties van applicaties evenals rollbacks beheren en integreren met hun bestaande ontwikkel- en integratietools. Daarnaast omvat OpenShift Enterprise 3 middleware-diensten uit het Red Hat JBoss Middleware portfolio, waaronder applicatie container-diensten met Red Hat JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat JBoss Web Server (Tomcat) en messaging-diensten met Red Hat JBoss A-MQ.

Aangezien organisaties steeds meer container-gebaseerde oplossingen voor hun applicaties gebruiken, benodigen ze enerzijds de mogelijkheid applicaties op een efficiëntere en consistentere manier in te zetten, te gebruiken en beheren en anderzijds moeten ze nieuwe microservice-gebaseerde applicatiearchitecturen snel kunnen inzetten en gelijktijdig de bestaande applicaties via fysieke, virtuele en private en publieke cloud-omgevingen beheren. OpenShift Enterprise 3 biedt een ondersteund container-gebaseerd ontwikkel- en deployment-platform om deze applicaties gedurende de hele levenscyclus te beheren, zo beweert Red Hat

Preview van OpenShift Dedicated

Naast de introductie van OpenShift Enterprise 3 kondigt Red Hat ook de bètaversie aan van OpenShift Dedicated, een nieuwe publieke cloud-dienst gebaseerd op het OpenShift 3 platform. Deze dienst borduurt verder op OpenShift Online, Red Hat’s uiterst populaire publieke PaaS aanbod. Het startte in november 2011 en inmiddels worden meer dan twee en een half miljoen applicaties gehost.

Nieuwe OpenShift-diensten verbeteren de ontwikkelervaring

Om gebruikers en ontwikkelaars te helpen bij de overgang naar OpenShift Enterprise 3 breidt Red Hat zijn consulting- en trainingsdiensten voor bedrijven uit met nieuwe cursussen. Tijdens de nieuwe OpenShift Enterprise 3 administrator cursus leren klanten hoe ze hun OpenShift 3-omgeving kunnen invoeren, configureren en beheren. Bovendien kunnen ze een test maken en een certificaat voor het Red Hat Certificate of Expertise in Platform-as-a-Service (PaaS) examen behalen. Een nieuwe cursus voor ontwikkelaars gaat in op het bouwen en uitrollen van applicaties op het OpenShift 3 platform en het oplossingen van issues. Door het invoeren van tools en methoden om het beheer van de applicatielevenscyclus te verbeteren, verhoogt Red Hat Consulting de productiviteit van ontwikkelaars. Ze kunnen applicaties sneller schrijven, de cyclustijden verkorten, de automatisering bevorderen  en de efficiëntie verhogen.    

Beschikbaarheid

OpenShift Enterprise 3 is nu algemeen beschikbaar. De prijzen zijn gebaseerd op het aantal sockets en core pair-opties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!