Witold Kepinski - 30 juni 2015

AEB biedt lokale service- en softwareoplossingen in Benelux

De softwareaanbieder AEB heeft twee nieuwe vestigingen geopend in Nederland en Zweden en wil zo de marktaanwezigheid en klantenbasis in de Benelux en Scandinavië vergroten. De teams in Rotterdam en Malmö brengen een jarenlange ervaring in Supply Chain en Global Trade Management mee. Met lokale kennis kunnen ze internationaal werkende bedrijven een uitgebreide service portfolio bieden en deze ondersteunen bij het implementeren van oplossingen voor internationale handel en logistiek. Daartoe zal AEB in de komende maanden zijn softwaresuite verder lokaliseren.

Het kantoor in Nederland zal zich onder leiding van General Manager Richard Groenendijk (foto) vooral bezighouden met de verkoop van AEB-oplossingen in de Benelux. Groenendijk is in Rotterdam opgegroeid en heeft vanaf zijn 16e in de haven gewerkt. Hij heeft een diploma als douane declarant, een opleiding als coördinator gevaarlijke goederen en hij was in zijn 25-jarige loopbaan onder andere actief als douane-agent, logistiek manager en directeur douane EMEA voor rederijen en wereldwijd opererende expediteurs en logistieke ondernemingen. De laatste 5 jaar was hij als Business Manager verantwoordelijk voor de levering van softwareoplossingen bij een Noors IT-bedrijf. Groenendijk: "De hoge servicegerichtheid bij AEB en de blijvende samenwerking met klanten maakt de instap in de markt in de Benelux een stuk gemakkelijker. Een belangrijke mijlpaal voor exporterende bedrijven wordt de invoering van het nieuwe douanesysteem AGS dat de Nederlandse overheid heeft aangekondigd voor september 2015. Hier zien we grote mogelijkheden voor AEB om met zijn oplossingen nieuwe marktaandelen te winnen."

In de vestiging in Zweden werkt een team van projectmanagers, software-experts en verkoopmedewerkers dat onder andere de internationale douaneoplossing van AEB verder ontwikkelt. Een ander accent van dit standpunt, is het aanbieden van AEB-oplossingen voor Transport & Freight Management en voor de naleving en exportcontrole op de Scandinavische markt.
AEB Zweden staat onder leiding van Ted Roth, die ruim 10 jaar ervaring heeft als account- en projectmanager in handel en IT. De laatste tijd was hij bestuurslid van een softwarebedrijf en verantwoordelijk voor het wereldwijd invoeren van internationale douaneoplossingen. Ted Roth zegt: "Juist de in SAP geïntegreerde oplossingen van het AEB-oplossingenportfolio zijn bijzonder aantrekkelijk voor de Scandinavische markt. Bovendien gaat het bij Compliance en exportcontrole om een thema waarmee bedrijven steeds meer te maken krijgen. De Zweedse overheid volgt immers het voorbeeld van andere landen en reageren steeds gevoeliger op overtredingen."

AEB-directeur Markus Meißner: "Met ons kantoor in Rotterdam zijn we nu vertegenwoordigd in een van de belangrijkste logistieke knooppunten van Europa. En met AEB Zweden in Malmö krijgen we meer voet aan de grond in Scandinavië. Met Ted Roth en Richard Groenendijk hebben we twee ervaren managers gevonden die de softwaremarkt in die landen goed kennen en al veel geslaagde software- implementations bij internationale klanten hebben begeleid. Om ons oplossingenportfolio op beide markten beter te kunnen opzetten, zal de lokalisering van onze producten en diensten een belangrijke succesfactor vormen. Daarom gaan wij de ontwikkeling van onze producten overeenkomstig afstemmen. Het zwaartepunt voor de ontwikkelingen voor 2015, is o.a. de internationale douaneoplossing van AEB."

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!