Wouter Hoeffnagel - 30 juni 2015

IT-investeringen wereldwijd dalen dit jaar met 5,5%

Wereldwijd wordt dit jaar 3,5 biljoen dollar uitgegeven aan IT. Dit is 5,5% minder dan in 2014. Vooral de investeringen aan communicatiediensten zijn met een daling van 7,1% flink ingezakt.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner. De tegenvallende cijfers zouden vooral te maken hebben door de stijgende wisselkoers van de Amerikaanse dollar. Als we de impact van wisselkoersen buiten beschouwing laten laat de markt namelijk een groei van 2,5% zien. Gartner voorspelde in april nog dat de wereldwijde IT-investeringen dit jaar met 1,3% zouden teruglopen, terwijl zonder de impact van wisselkoersen de markt juist 3,1% zou groeien.

“We willen benadrukken dat dit geen marktcrash is. Dit zijn illusies die grote schommelingen in de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere munteenheden kan creëren”, legt John-David Lovelock, vice president onderzoek bij Gartner, uit. “Er zijn echter ook secundaire effecten naast de stijgende Amerikaanse dollar. Leveranciers moeten hun prijzen vergroten om kosten en marges op hun producten te beschermen. Organisaties en consumenten beslissen over nieuwe aankopen op basis van deze nieuwe prijzen.” 

http://executive-people.nl afbeelding

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!