Redactie - 10 juli 2015

Visie: Ik kies bewust: cloud

Wel of geen beheer in de cloud?

Organisaties vragen ons steeds vaker of wij ze kunnen ontzorgen. Of wij de complexe beheertaken die bij hun ICT-infrastructuur horen uit handen kunnen nemen. Vaak suggereren ze zelf dat de oplossing in de cloud te vinden is.

Zonnig met een wolkje

Niets nieuws onder de zon: ICT-infrastructuren worden steeds complexer. We kennen het datacenter, de workspace, de verschillende manieren om deze twee zaken aan elkaar te verbinden en de verschillende manieren waarop ze worden aangeboden, fysiek en virtueel. Er is echter één donker wolkje aan de hemel: deze complexiteit leidt tot steeds meer onderhouds- en beheertaken.

Privaat of publiek

Organisaties kunnen deze beheertaken weghalen uit hun eigen omgeving of hun hele omgeving inclusief beheer uit handen geven. Zij moeten dan kiezen voor een private of voor een publieke cloud. De keuze is meestal niet zo stringent. Vaak dient een mix van de diverse mogelijkheden van cloud het beoogde doel het best. Of toch niet?

Doordat IT-afdelingen tegenwoordig meer moeten doen met minder budget, moeten zij hun operationele taken efficiënter aanpakken. Hierdoor komt automatisering of uitbesteding in beeld en wordt de vraag 'wel of geen cloud' actueel. Is cloud de heilige graal? Biedt het een oplossing voor uw IT-uitdagingen? Is cloud het antwoord op uw vragen over flexibiliteit, bijvoorbeeld als het gaat om licenties? Leidt cloud tot kostenbesparing? Wordt beheer minder complex wanneer ik cloud inzet? Kan ik met cloud de toegang tot mijn zakelijke ICT-infrastructuur veilig en makkelijker uitbreiden?

Cloud Discovery Workshop

PQR heeft al jaren ervaring met cloudgerelateerde projecten. Wij adviseren onze klanten over de beste cloudstrategie en implementeren diverse cloudoplossingen. Voordat wij daartoe over gaan, willen wij dat de klant weet waarvoor hij kiest. Een cloudproject bij PQR begint daarom bij voorkeur met een Cloud Discovery Workshop. Wij gaan met u in gesprek over wat cloud uw organisatie kan bieden. U maakt kennis met de mythes en mogelijkheden van cloud en gaat met ons op zoek naar antwoorden die u helpen bij het bepalen van de juiste strategie voor uw specifieke uitdaging. Heeft u interesse in de Cloud Discovery Workshop? Neem direct contact op met PQR.

Cloud computing; de oplossing voor al uw problemen

Tijdens PQR's kenniscongres IT-Galaxy 2015 gaat Herco van Brug dieper in op het hoe en waarom van het belang van bewust kiezen. Hij laat zien hoe het landschap van de cloud eruit ziet en wat dat voor u als klant betekent. Dit geeft u stof tot nadenken en helpt u te bepalen of de tijd rijp is voor de transitie naar de cloud. En zo ja, hoe u de route er naartoe het beste vorm kunt geven. Food for thought. Zodat u vol overtuiging kunt zeggen: 'Ik kies bewust: cloud'. Wilt u de strategische sessie 'Cloud computing; de oplossing voor al uw problemen' bijwonen? Schrijf u dan in voor IT-Galaxy via www.it-galaxy.nl.

Herco van Brug

Solution Architect PQR

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!