Witold Kepinski - 16 juli 2015

Wipro Digital koopt Deense Designit

Wipro Digital, de digitale business unit van Wipro Ltd., gaat Designit overnemen. Het Deense Designit is een wereldwijd opererend bureau gespecialiseerd in het omzetten van nieuwe technologie in betekenisvolle customer experiences.

De investering markeert volgens Wipro een nieuwe fase in de ontwikkeling van dat deel van zijn dienstverlening, dat zich richt op het helpen van bedrijven en instellingen bij de transformatie naar een digitale onderneming. Met de overname van Designit combineert Wipro zijn kennis van engineering en transformatieve technologie met het menselijke aspect zo meldt het bedrijf uit India.

Designit heeft een groot trackrecord op het gebied van strategisch ontwerp, user experience (UX), interaction design (IxD) en productinnovatie. Hun methode resulteert in betekenisvolle product/service ervaringen, die mensen helpen om een ”smarter”, gezonder en productiever leven te leiden. De expertise van Designit in ervaring gebaseerd design completeert de capaciteiten van Wipro Digital op het gebied van technologie, digitale strategie, ontwerp en digitale architectuur. Gezamenlijk vormen de twee organisaties een grote en schaalbare, wereldwijd opererende partner voor digitale transformatie, die organisaties helpt de customer experience te verbeteren door grondige digitalisering van de business operations.

Sinds de oprichting in 1991 in Aarhus, Denemarken, is Designit uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste niet beursgenoteerde strategische designbureaus. Met meer dan 300 mensen in negen kantoren over de hele wereld, levert het product/ service ervaringen voor ’s werelds meest innovatieve bedrijven in de zorg, telecommunicatie, banking, auto-industrie en retail.

De acquisitie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen, en wordt verwacht dit kwartaal te worden afgerond.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!