Witold Kepinski - 16 juli 2015

Mendix Digital Experience (DX)-release omvat een gratis volwaardig productieplatform

Mendix, specialist op het gebied van applicatie Platform-as-a-Service (aPaaS), introduceert de nieuwe versie van zijn platform.

De nieuwe release maakt het bedrijven makkelijker moderne applicaties te ontwikkelen en te implementeren die digitale innovatie en veranderinitiatieven ondersteunen. De Mendix Digital Experience (DX)-release omvat uitgebreide kant-en-klare UI-templates, OData-ondersteuning, verbeteringen voor de online ontwikkelaars-community en een gratis editie met uitgebreide productiemogelijkheden.

De Mendix Digital Experience-release zet de standaard voor hoog-productieve applicatieplatformen met als doel gemakkelijker aantrekkelijke, slimme en ‘connected’ applicaties te bouwen. Belangrijke mogelijkheden zijn onder andere:

Mendix vereenvoudigt User Experience (UX)-design. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars zonder diepgaande technische en design-vaardigheden toch aantrekkelijke, responsieve applicaties kunnen bouwen voor verschillende apparaten. Het nieuwe UI-framework levert een uitgebreide set van UI-voorbeelden, thema’s, navigatie-opmaak en pagina-sjablonen. Met dit framework kunnen ontwikkelaars out-of-the-box een ‘pixel-perfect’, volledig responsieve applicatie creëren.

Verbeterde analytics door OData-ondersteuning
Mendix ondersteunt nu OData, een open protocol dat zorgt voor eenvoudige toegang tot applicatie data via RESTful API’s voor het aanmaken, zoeken en wijzigen van gegevens. Met één klik kan data worden omgezet in informatie, doordat er live data wordt opgehaald uit Mendix-applicaties naar BI- en analytics-tools, zoals Tableau, SAS, R en Excel. Een nieuw ‘streaming query’-mechanisme zorgt voor hoge prestaties bij laag verbruik van het databasegeheugen.

Verbeterde ervaring voor ontwikkelaars
De release biedt ontwikkelaars een verbeterde ervaring door nieuwe sign-up flows, project wizards, instructievideo’s, how-to-guides en een verbeterde ontwikkelaarswebsite. Deze middelen worden samengevoegd in het nieuwe ‘Mendix Cookbook’. Zij helpen complexiteit te reduceren, de leercurve te versnellen en zorgen ervoor dat ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het bouwen van applicaties die het verschil maken voor een organisatie.

Gratis volledige productieversie beschikbaar
De gratis versie van Mendix biedt een volledig productieplatform en is kosteloos beschikbaar. Bedrijven kunnen een ongelimiteerd aantal applicaties bouwen en gebruiken tot maximaal 10 gebruikers per applicatie. Dit is inclusief backup, monitoring, live debugging, REST-ondersteuning en deep-linking. De gratis editie van Mendix vervangt de Mendix Community Edition, die eerder door duizenden ontwikkelaars werd gebruikt om snel pilots en prototypes te maken. Bedrijven kunnen nu gemakkelijk ideeën voor applicaties testen in productie, voordat ze uitgerold worden naar grotere aantallen gebruikers, binnen en buiten de organisatie.

“Software speelt inmiddels een bepalende rol in het succes van bedrijven. Elke organisatie staat voor de belangrijke vraag hoe digitale innovatie moet worden gestimuleerd”, vertelt Derek Roos (foto), CEO en mede-oprichter van Mendix. “Met de Digital Experience-release van Mendix hebben organisaties een nog snellere route om de kracht van digitale technologieën optimaal te benutten, bedrijfsprocessen opnieuw vorm te geven, digitale business-modellen te creëren en veranderingen te realiseren in hun eigen organisatie en zelfs in hun markt.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!