Wouter Hoeffnagel - 16 juli 2015

Citrix lanceert producten die migratie naar Windows 10 vereenvoudigen

Citrix lanceert een aantal producten en hulpmiddelen om Microsoft-klanten te helpen bij de overstap naar Windows 10 en zo de migratie naar het nieuwe besturingssysteem te vereenvoudigen. Wie voor het eerst op het werk aan de slag gaat met Windows 10 laptops en tablets, moet toegang krijgen tot de core Windows business-applicaties. Met de Citrix software en migratietools voor app- en desktopvirtualisatie kunnen partners en IT-organisaties ervoor zorgen dat nieuwe Windows 10 pc’s en tablets direct toegang hebben tot die core business-applicaties, dat de uitrol van Windows 10 desktops eenvoudig is en dat het migratieproces voor business-apps soepel verloopt.

Migratie van de belangrijkste besturingssystemen stelt grote bedrijven voor een aantal cruciale uitdagingen. Prioriteit één is ervoor te zorgen dat de huidige bedrijfskritische applicaties en data ondersteund worden door het nieuwe besturingssysteem en beschikbaar blijven. Vervolgens is het belangrijk dat applicaties overgezet worden naar het nieuwe besturingssysteem. Zonder de juiste ondersteuning en protocollen kan dat een kostbaar en tijdrovend proces zijn. IT-organisaties moeten er ook voor zorgen dat Windows 10 op een grote verscheidenheid aan hardware op verschillende vestigingen geïnstalleerd wordt zonder de bedrijfsprocessen te verstoren. Citrix biedt de software, hulpmiddelen en processen voor deze migratie-uitdagingen.

Applicaties beschikbaar houden tijdens migratie
Met XenApp in combinatie met de recent gelanceerde Citrix Receiver for Windows 10 is het mogelijk om cruciale business-applicaties beschikbaar te houden tijdens de migratie naar Windows 10. Medewerkers kunnen hierdoor tijdens de migratie blijven doorwerken. Daarnaast kunnen IT-organisaties ervoor kiezen alle Windows-apps met XenApp te leveren, waardoor deze op iedere desktop en ieder mobiel apparaat beschikbaar zijn.

Citrix AppDNA kan de IT-afdeling helpen bestaande Windows-apps naar Windows 10 te migreren. Deze oplossing helpt om het proces van analyseren en eventuele conflicten op te lossen te automatiseren. AppDNA integreert met Microsoft App-V en System Center Configuration Manager. Citrix levert de AppDNA applicatiemigratiesoftware kosteloos aan Citrix Solution Advisors (CSA’s).

Extra ondersteuning
Binnenkort levert Citrix daarnaast Windows 10 virtual desktop support voor extra ondersteuning bij de uitrol van Windows 10. Dit maakt het voor IT-afdelingen eenvoudiger om het nieuwe besturingssysteem op een grote verscheidenheid aan nieuwe en bestaande apparaten te installeren. Dit verbetert IT-governance en dringt zowel managementkosten als complexiteit terug.

Citrix lanceert tot slot de ShareFile Office 365 Connectors, die zorgen voor veilige mobiele toegang en die het bewerken mogelijk maken van documenten die opgeslagen zijn in SharePoint Online en OneDrive for Business. Dat biedt bedrijven die gebruik maken van Office 365 meer flexibiliteit. Voor eindgebruikers die Microsoft Skype for Business en Microsoft Lync als primaire voiceverbinding gebruiken, hebben XenApp en XenDesktop recent een featurepakket uitgebracht voor Lync en Skype die het volledige aanbod in telefonie en unified communications ondersteunen, onder meer dat van Office 365.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!