Wouter Hoeffnagel - 16 juli 2015

Dell introduceert nieuwe oplossingen voor VDI-omgevingen

Dell introduceert een reeks nieuwe oplossingen voor de nieuwste generatie Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-omgevingen. De oplossingen bestaan uit zowel software als hardware. Voor de nieuwe Wyse thin clients maakt Dell gebruik van Windows 10 IoT Enterprise en heeft hun eigen Wyse vWorkspace software voor desktop virtualisatie van een update voorzien. Deze maakt het voor ICT-managers makkelijker om desktop virtualisatie te plannen en te runnen. Met de nieuwe oplossingen kunnen bedrijven en overheidsinstellingen flexibeler gebruik maken van VDI-omgevingen op basis van Microsoft Azure. De nieuwe versie van de Dell Unified Communications Command Suite (UCCS) biedt organisaties meer inzicht in data uit Unified Communications-systemen.

Vanaf 29 juli zijn de Wyse 7490-Z90Q10 en 5490-D90Q10 thin clients met Windows 10 IoT Enterprise beschikbaar. De Wyse 7490-Z90Q10 en 5490-D90Q10 hebben quad-core AMD G-reeks processors. Daarnaast zijn de thin clients uitgerust met onder meer Trusted Platform Module (TPM), BitLocker Drive Encryption, Secure Boot en Windows Defender. Op deze manier zijn zij beveiligd tegen moderne bedreigingen zoals geavanceerde malware. De nieuwe thin clients ondersteunen beheermethodes voor verschillende gebruiksscenario’s. Denk hierbij aan beheer op locatie met beschermde file server, Wyse Device Manager software (WDM) of Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Dit maakt schaalbaar beheer mogelijk voor een klein aantal thin clients tot tienduizenden toestellen.

Wyse vWorkspace 8.6
Met de Wyse vWorkspace software voor desktop virtualisatie kunnen aanbieders van diensten Microsoft-technologieën gebruiken om desktop virtualisatie te implementeren en te runnen. vWorkspace 8.6 ondersteunt zowel Microsoft Hyper-V en Azure platformen als virtuele machines die draaien op Windows 10.

Wyse vWorkspace 8.6 maakt deel uit van de Dell Appliance for Wyse – vWorkspace end-to-end oplossing, die Dell eerder dit jaar heeft gepresenteerd. De oplossing maakt het mogelijk om Windows-desktops en -applicaties te virtualiseren zonder voor het beheer afhankelijk te zijn van speciaal opgeleide medewerkers of consultants. Naast Microsoft Hyper-V en Azure ondersteunt de software ook andere technologieën voor publieke of privé-clouds. Organisaties kunnen zo hybride cloud-omgevingen realiseren, waarin de desktops en applicaties in de Azure-omgevingen als diensten worden aangeboden.

Unified Communications Command Suite
Dell vernieuwt daarnaast zijn platform-overkoepelende oplossing voor systeemanalyse en –diagnose. De nieuwste versie van de Unified Communications Command Suite (UCCS) biedt onder meer analytisch rapporteren voor Office 365 voor Exchange Online en Cisco Unified Communications Manager. UCCS 8.1 is de enige oplossing op de markt die analyse en diagnose biedt voor zowel Microsoft Exchange als Lync. Met de nieuwe software kunnen organisaties inzicht krijgen in de activiteiten van hun personeel, bijvoorbeeld in het gebruik van e-mail en verschillende unified communications-platformen.

De Wyse 7490-Z90Q10 en 5490-D90Q10 thin clients zijn vanaf 29 juli beschikbaar. Wyse vWorkspace 8.6 is vanaf 31 juli beschikbaar. Unified Communications Command Suite 8.1 is met per direct beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!