Witold Kepinski - 20 juli 2015

Google wordt lid van OpenStack Foundation

Google wordt lid van de OpenStack Foundation als Corporate Sponsor. OpenStack is open source, open ontworpen en open ontwikkeld door een open gemeenschap.

OpenStack is een software platform voor het bouwen en in gebruik nemen van een Cloudinfrastructuur. OpenStack is een wereldwijde samenwerking van ontwikkelaars en technici voor een allesomvattend open source cloud computing-platform voor publieke, private en hybride clouds. De samenwerking is gestart door Rackspace Hosting en NASA op basis van hun eigen ervaringen en technologieën. Het doel is dat iedere organisatie een eigen, goed te beheren cloud in kan richten op standaard hardware.

Rackspace Hosting en NASA besloten de technologie te doneren aan de open source-gemeenschap, omdat ze ervan overtuigd zijn dat een open ontwikkelmodel de enige manier is om standaarden voor cloud-infrastructuur te realiseren, de vrees voor ‘vendor lock-in’ weg te nemen en een groot netwerk te bouwen dat de grenzen tussen verschillende aanbieders overschrijdt.

De broncode van OpenStack is openbaar beschikbaar. Iedereen kan code donerendocumentatie aanvullen, vertalingen doorgeven en verbeteringen of bugs melden.

Platinum, Gold en Corporate 

De OpenStack Foundation kent Platinum, Gold en Corporate sponsors. HP, Intel, IBM en Rackspace zijn Platinum sponsors. Gold sponsors zijn onder andere Dell, EMC, NetApp en Mirantis. Corporate Sponsors zijn naast Google onder andere VMware, SAP, Oracle, Fujitsu, Lenovo, The Linux Foundation, Citrix en Accenture.

Lees meer in de blog van Google.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!