Witold Kepinski - 21 juli 2015

Rackspace breidt database service-portfolio uit met Elasticsearch

Rackspace breidt het database service-portfolio van zijn managed databaseplatform ObjectRocket uit met de toevoeging van volledig managed instances van Elasticsearch.

Elasticsearch is een open source, distributed, real-time en full-text zoekmachine, gebaseerd op Apache Lucene. Door het bieden van een schaalbaar en highly-available platform voor Elasticsearch stelt Rackspace applicatie-ontwikkelaars in staat binnen enkele minuten full-text zoekopdrachten uit te voeren voor nieuwe en bestaande applicaties, ondersteund door onder meer MongoDB, Hadoop en MySQL.

Klanten willen tegenwoordig petabytes aan data van verschillende gestructureerde en ongestructureerde bronnen opslaan, er toegang tot hebben en analyseren. Dit vraagt om zoekmogelijkheden voor snel, ad-hoc data-onderzoek. ObjectRocket for Elasticsearch combineert enterprise-prestaties en schaalbaarheid van ObjectRocket met het beheer en de ondersteuning door Elasticsearch-specialisten van Rackspace. De geïntegreerde benadering maakt snelle, full-text zoekopdrachten en analytics mogelijk met bestaande data uit MongoDB en andere databases zoals Hadoop, MySQL en Postgres of nieuwe databronnen, aldus Rackspace.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!