Redactie - 30 juli 2015

Nieuwe versie Red Hat Enterprise Linux 6

Open source softwareleverancier Red Hat komt met een nieuwe versie van Red Hat Enterprise Linux (RHEL). RHEL 6.7 is volgens Red Hat geschikt voor 'grote, complexe IT-implementaties' en moet IT-teams nieuwe mogelijkheden geven om de systeembeveiliging te verbeteren en om bedrijfskritische IT-problemen proactief te identificeren en op te lossen.

Ook biedt het platform volgens de Amerikaanse onderneming ondersteuning voor de nieuwste opensourcetechnologie, zoals Linux-containers, zonder in te hoeven leveren op operationele stabiliteit. Red Hat Enterprise Linux 6.7 helpt het lekken van data te voorkomen dankzij read-only mounting van verwijderbare media. Ook bevat Red Hat Enterprise Linux 6.7 de Security Content Automation Protocol (SCAP) Workbench, een volgens Red Hat eenvoudig te gebruiken tool die functioneert als een SCAP-scanner en op maat gemaakte SCAP-content-functionaliteit biedt. SCAP Workbench is gebaseerd op de bestaande SCAP-functionaliteit in Red Hat Enterprise Linux 6.

Om de betrouwbaarheid van IT-implementaties te verbeteren, is Red Hat Enterprise Linux 6.7 compatibel met Red Hat Access Insights. Deze nieuwe hosted service van Red Hat helpt problemen op te lossen die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering. Red Hat Access Insights maakt gebruik van de uitgebreide kennis van Red Hat Certified Engineers en Red Hat's bekroonde customer support team, en waarschuwt IT-beheerders bij potentiële problemen, zoals problemen met de configuratie of kwetsbaarheden. Het dashboard helpt problemen op te sporen en op te lossen voordat een storing optreedt.

Jim Totton, vice president and general manager Platforms Business Unit bij Red Hat, noemt Red Hat Enterprise Linux 6 een 'stabiele en betrouwbare basis voor bedrijfskritische IT-implementaties wereldwijd'. "Red Hat Enterprise Linux 6.7 bouwt voort op deze basis en biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden en diensten. De beschikbaarheid van een Red Hat Enterprise Linux 6.7 base image biedt bedrijven, die op het Red Hat Enterprise Linux 6 platform gestandaardiseerd zijn, de mogelijkheid om hun activiteiten ongewijzigd te laten, terwijl ze de overstap naar een container-gebaseerde applicatie-infrastructuur maken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!