Witold Kepinski - 31 juli 2015

Smartphone breed gebruikt

Smartphones en tablets zijn al lang niet alleen meer voor jongeren of zakelijke gebruikers, bij alle bevolkingsgroepen is het gebruik van deze mobiele apparaten populair. Telecompaper introduceert daarom TP Basics, beknopte kwartaaloverzichten van het smartphone- en tabletbezit in Nederland. Handig voor bedrijven en organisaties die bijvoorbeeld smartphones en tablets verkopen, die apps maken of die via mobiele apparaten contact onderhouden met hun klanten.

De eerste editie van TP Basics zoomt in op de verschillen in smartphone-bezit tussen mannen en vrouwen, de verschillende leeftijdsgroepen en opleidingsniveaus. Hieruit blijkt onder andere dat van de mobiele telefoons die Nederlanders het meest gebruiken 82 procent een smartphone is. Twee jaar eerder was dit nog 64 procent. De groei komt vooral van de oudere leeftijdsgroepen (50+), aangezien onder de 50 jaar rond de 90 procent al een smartphone heeft. Bij tieners ligt dit zelfs op 97 procent. 

Naast leeftijd blijkt ook opleiding van invloed te zijn op het wel of niet hebben van een smartphone. Zo heeft 76 procent van de laagopgeleiden een smartphone, tegenover ongeveer 85 procent van de midden- en hoogopgeleiden. Tussen de midden- en hoogopgeleiden – HAVO, MBO en hoger - blijkt geen verschil te zitten.

TP Basics komt twee keer per kwartaal uit, één keer over smartphones en één keer over tablets. Deze overzichten zijn gratis te downloaden op de website van Telecompaper, viadeze link. Voor het downloaden is een eenmalige gratis registratie voldoende. Zodra er een nieuwe editie van TB Basics uit komt, brengen we u hier via een e-mail van op de hoogte.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!