Redactie - 06 augustus 2015

Windows 10 Education gratis voor leerlingen en studenten

SURFmarket, APS IT-diensten en SLBdiensten kondigen aan dat Windows 10 Education vanaf nu gratis verkrijgbaar is voor leerlingen en studenten via SURFspot en Slim.nl. Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs en studenten in het MBO en hoger onderwijs hebben recht op een leven lang gebruik van Windows 10 Education.

Dit gebruikersrecht geldt niet voor andere Windows 10 versies. Windows 10 Education heeft vrijwel dezelfde functionaliteit als de meest uitgebreide enterprise-versie en sluit goed aan bij de gangbare Bring Your Own Device-werkwijzen van onderwijsinstellingen. Het besturingssysteem biedt uitgebreide beveiliging met Bitlocker en maakt Remote Desktop en het aanmaken van virtuele machines mogelijk.

Upgraden naar Windows 10 Education is in de meeste gevallen mogelijk met behoud van de bestaande instellingen en eenvoudig te realiseren vanaf Windows 7, Windows 8 en 8.1. Heeft een leerling of student Windows XP of Vista, dan dient een 'schone' installatie te worden uitgevoerd. Voor alle upgrades en installaties geldt dat de hardware geschikt moet zijn. Studenten in het hoger onderwijs en (ouders van) leerlingen in het basisonderwijs bestellen Windows 10 Education op www.surfspot.nl. Scholieren in het voortgezet onderwijs en MBO-studenten vinden de software op www.slim.nl.

Microsoft doet de uitrol van het besturingssysteem in fases. Studenten en scholieren vallen onder de eerste groep gebruikers die de software kunnen downloaden. Het besturingssysteem is licht en heeft daardoor een snelle opstarttijd. Windows 10 Education is nu beschikbaar voor PC’s en tablets. De verwachting is dat mobiele telefoons nog dit jaar volgen. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor opgeven. Zij ontvangen een notificatie via Windows wanneer zij de software voor hun mobiele telefoon kunnen uploaden.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!