Witold Kepinski - 10 augustus 2015

Red Hat introduceert Enterprise Linux OpenStack Platform 7

Red Hat, leverancier op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7. De nieuwe versie bevat een nieuwe implementatie- en managementtool die de installatie vereenvoudigt en het dagelijks beheer vergemakkelijkt. Daarnaast legt versie 7 de basis voor duidelijke gestructureerde updates van het systeem en upgrades naar toekomstige releases.

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 is gebaseerd op de OpenStack community release “Kilo” en op de bewezen en betrouwbare basis van Red Hat Enterprise Linux, aangevuld met de OpenStack-technologie van Red Hat. Het resultaat is een krachtig cloud-platform. De combinatie van OpenStack en Linux biedt een platform dat uiterst schaalbaar en fouttolerant is voor het bouwen van privé of publieke clouds. Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform werd in 2013 voor het eerst gepresenteerd en de nieuwe versie is de vijfde iteratie.

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 wordt ondersteund door een van de grootste OpenStack-ecosystemen, met meer dan 350 gecertificeerde partners voor OpenStack. Zij bieden Independent Software Vendor (ISV) applicaties en diensten voor de gebieden compute, storage en networking. Deze oplossingen zijn een aanvulling op de uitgebreide ondersteuning en de compatibiliteit van het Red Hat Enterprise Linux-ecosysteem. Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 verbetert de integratie van gecertificeerde partners, inclusief ondersteuning voor NetApp Data ONTAP, 7-modus en E-serie en een eerste set-up en configuratie van de nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Director. Tevens biedt Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 een interactieve setup en installatie van Red Hat Ceph Storage 1.3 server en clients. Red Hat Ceph Storage Server-abonnementen worden apart verkocht naast de Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform-abonnementen.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!