Witold Kepinski - 24 augustus 2015

Copaco Cloud Event 2015: 'Informeren, inspireren en contacten leggen'

Anders dan de naam aangeeft, gaat het Copaco Cloud Event 2015 op 8 oktober in CineMec Ede niet alleen over cloudoplossingen.

Harold Bax, Director Business Development bij Copaco, vertelt: “Cloud is natuurlijk wel een actueel thema met een grote impact voor veel IT-bedrijven en we merken dat er veel behoefte is aan informatie en begeleiding om de stap naar de cloud te maken. Maar op het event is ook veel aandacht voor andere ontwikkelingen, zoals mobility, domotica en Internet of Things (IoT).” Het event gaat over toekomst, visie, strategie, nieuwe producten en diensten en partnerprogramma's. Het biedt de mogelijkheid om in één dag inspiratie op te doen, actuele informatie over producten en diensten te verkrijgen en contacten te leggen met leveranciers, branchegenoten en uiteraard met vertegenwoordigers van Copaco.

Samenwerken

De nadruk tijdens het event ligt op samenwerken. “We willen laten zien dat je door samen te werken in staat bent de snelle ontwikkelingen op IT-gebied bij te houden. In onze optiek wordt samenwerken steeds belangrijker om flexibel te kunnen opereren, snel te kunnen anticiperen en investeringen en kosten beheersbaar te houden. Daarom is de subtitel van het event: ‘Challenge the Future Together’. Het gaat dus vooral over hoe je elkaar kunt versterken en gebruik kunt maken van elkaars kennis en middelen”, aldus Bax.

“We hebben alle sprekers de uitdaging gegeven om niet een standaard verhaal te houden dat bezoekers al meerdere keren hebben gehoord, maar om te inspireren, te prikkelen en te laten zien hoe je daadwerkelijk samenwerkt en succes kunt boeken. De doelstelling is dan ook dat er gecombineerde presentaties worden gegeven door fabrikanten en resellers of door fabrikanten samen met Copaco”, vult Bax aan.

Copaco Mobile App

Copaco lanceert op het event de Copaco Mobile App. Bax: “De app is tijdens het event een showcase van de combinatie van cloud, IoT en big data. De bedoeling is vooral om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Met de app spelen we in op de ontwikkeling dat mensen steeds meer doen met een mobiel apparaat en continu online zijn. De app zal al voor het event beschikbaar komen en zowel voor, tijdens als na het event een belangrijke rol spelen in de informatievoorziening aan en de communicatie met de bezoekers.”

ISV’s

Nieuw dit jaar is een speciale sessie voor onafhankelijke softwareontwikkelaars (ISV's). “Veel software developers in Nederland maken oplossingen specifiek voor de Benelux-markt”, vertelt Bax. “Zij doen niets liever dan alleen maar software maken. Randactiviteiten als administratie, verkoop en marketing zien zij vaak als een noodzakelijk kwaad. Copaco kan ISV's helpen als ze samenwerking zoeken met een kanaal en hun cloudoplossing eenvoudig willen vermarkten. We hebben de contacten met channel partners, maar ook een vertrouwd cloudplatform: 2tCloud. De ISV-sessie draait om de vraag: Wat is ervoor nodig om jouw oplossing via ons cloudplatform in de markt te zetten?”.

Cloud

En dan is er natuurlijk aandacht voor clouddiensten. In verschillende presentaties en stands kunnen bezoekers zich laten informeren over producten om clouds te bouwen, de clouddiensten van verschillende service providers en de ondersteuning die Copaco daarbij kan geven. Daarnaast presenteert Copaco de laatste ontwikkelingen rond het 2tCloud services delivery platform en de nieuwe mogelijkheden die dit platform biedt.  Bax besluit het gesprek: “Voor ons is het event geslaagd als iedereen naar huis gaat met relevante informatie, inspiratie, nieuwe inzichten, of nieuwe contacten waar ze iets mee kunnen.”

Het Copaco Cloud Event vindt plaats op 8 oktober 2015 in Cinemec Ede. Het event is gratis toegankelijk voor alle IT-dienstverleners in Nederland. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.copacocloudevent.com.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!