Redactie - 27 augustus 2015

EnterpriseDB levert Postgres Plus voor overheden op de PinkRoccade-cloud

EnterpriseDB, leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, kondigt aan dat Postgres Plus Advanced Server wordt gebruikt voor overheidsapplicaties in de Private Cloud van PinkRoccade Local Government. Deze cloud-omgeving stelt lokale en nationale overheidsinstanties in staat om tegen lage kosten gebruik te maken van innovatieve applicaties, omdat deze applicaties worden gehost op een open source-gebaseerd cloud-platform. 

Gemeenten moeten steeds meer doen met minder geld. PinkRoccade Local Government is de leidende aanbieder van technologieoplossingen voor overheidsinstanties. Zij gebruiken een op open source gebaseerde software-stack om een innovatieve oplossing,  Makelaarsuite, te leveren die het delen van data tussen overheidsinstanties ondersteunt. PinkRoccade Local Government wil graag meer open source toepassingen gebruiken uit kosten oogpunt en het feit dat Postgres out of the box meer functionaliteit ondersteunt bij het ontwikkelen. Vandaar de beslissing om de  cloud-oplossing – die beschikbaar is via de Pink Private Cloud – te migreren naar Postgres Plus Advanced Server van EnterpriseDB. 

Prijsvoordeel en innovatie
Als gevolg van de migratie naar EnterpriseDB zijn de licenties goedkoper geworden voor gemeenten en het nieuwe cloud-platform biedt bovendien meer mogelijkheden voor snelle innovatie.
Postgres is één van de meest enterprise-ready open source databases en EnterpriseDB is wereldwijd de grootste leverancier  van Postgres-software en -services. Postgres Plus Advanced Server van EnterpriseDB biedt enterprise performance, security en compatibiliteitsaanpassingen, die zijn geïntegreerd in de open source database. Het bedrijf levert daarnaast ook tools en ondersteuning. Database-compatibiliteit voor Oracle zorgt ervoor dat veel applicaties gemakkelijk naar Postgres gemigreerd kunnen worden. Door het open source model en de abonnementen voor de software, kan EnterpriseDB een prijsniveau bieden dat veel lager is dan Oracle, IBM of Microsoft.

“Het is makkelijker om oplossingen te ontwikkelen met open source software,” zegt Ferry Dekker, Product Manager Managed Services bij PinkRoccade Local Government. “De functionaliteiten en mogelijkheden die wij toevoegen, werken bovendien beter met Postgres Plus. Ook onze eindgebruikers hebben met open source meer mogelijkheden om oplossingen te creëren en data te delen via de Pink Private Cloud.”

Het delen van informatie tussen verschillende instanties en externe partijen wordt steeds belangrijker om de operationele efficiëntie te vergroten.

Van Oracle naar open source 

PinkRoccade begon in 2001 aan de ontwikkeling van Makelaarsuite, met Oracle als leverancier van de database. Toen de overheid het gebruik van open source begon te stimuleren, ging ook PinkRoccade Local Government op zoek naar alternatieven. Een belangrijke eis voor de overheid bij het gebruik van open source is dat deze oplossingen dezelfde kwaliteit en functionaliteit bieden als traditionele software. De organisatie kwam daardoor al snel terecht bij Postgres en EnterpriseDB als een interessant alternatief. 

“Onze klanten, Nederlandse gemeenten, moeten in staat zijn om snel en veilig kritische data uit te wisselen met andere overheidsinstanties. Denk hierbij aan Jeugdzorg,” zegt Dekker. “Bij het gebruik van open source software is het erg belangrijk om een bedrijf als EnterpriseDB als partner te hebben.” 

PinkRoccade Local Government gebruikt al langer Red Hat JBoss en Red Hat Enterprise Linux, waardoor de toevoeging  EnterpriseDB’s Postgres Plus Advanced Server een logische aanvulling was op hun open source software-stack. 

Download hier het volledige klantverhaal.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!