Witold Kepinski - 03 september 2015

VMware komt met nieuwe end-user computing innovaties van zijn Horizon-en AirWatch aanbod

VMware introduduceert VMworld 2015 end-user computing innovaties van zijn Horizon-en AirWatch aanbod aan voor universal application delivery en device management. Daarmee kunnen organisaties hun bedrijfsprocessen transformeren en zorgen voor een meer gebruikers- en applicatiegerichte ervaring. VMware introduceert verder op VMworld 2015 ook Project A2, een technology preview die Windows-beheer herdefinieert door de focus te verleggen van endpoint-management naar applicatiemanagement.

VMware End-User Computing (EUC) oplossingen helpen volgens VMware klanten over te stappen van de traditionele wereld van client-server-technologieën naar de nieuwe wereld van mobiele cloud-technologie, die meer flexibiliteit, naadloze toegang tot gebruikersapparaten en verbeterde beveiliging biedt. Bovendien leveren de oplossingen eenvoud, heterogene platformondersteuning en versnelde application delivery voor unified endpoint management, zodat organisaties sneller kunnen upgraden naar Microsoft Windows 10 en business mobility kunnen realiseren. Dit staat in een managementsamenvatting van het VMware Business Mobility Report.

Technology Preview: ‘Project A2’ om adoptie van Windows 10 te versnellen

VMware introduceert op VMworld 2015 ook Project A2, een technology preview die Windows-beheer herdefinieert door de focus te verleggen van endpoint-management naar applicatiemanagement.

Windows 10 veroorzaakt een grote verschuiving in de markt door zijn focus op de mobiele cloud. Organisaties die upgraden naar het nieuwe systeem, moeten overstappen op de nieuwe mobielgerichte benadering voor het leveren en beheren van applicaties, zoals ontwikkeld door AirWatch van VMware. Project A kan de adoptie van Windows 10 versnellen door het dure en complexe proces van het beheren en upgraden van Windows-pc’s en applicaties te elimineren. Dit is mogelijk door AirWatch Enterprise Mobile Management (EMM) te koppelen met nieuwe VMware App Volumes application delivery-technologie.

Project A2 maakt applicaties lichtgewicht en gemakkelijk te leveren. Dit stelt IT in staat naadloos bestaande fysieke Windows-applicaties te verplaatsen naar het nieuwe Windows 10 mobiele cloud-platform en een EMM-benadering toe te passen op alle applicaties (universele en traditionele Windows-applicaties). Deze nieuwe technologie geeft IT-teams een uniforme beheermogelijkheid voor alle Windows 10-desktops in een organisatie alsook de mobiele apparaten van zowel het bedrijf als de medewerkers. Bovendien levert het een consistente end-user mobile workspace die toegang geeft tot alle gebruikersapplicaties op ieder apparaat, inclusief Windows-, SaaS- en mobiele applicaties.

Voor meer informatie over Project A2 en VMware’s Windows 10-strategie, lees de VMware End-User Computing product-blog.

Veilig apps afleveren op ieder apparaat

Het VMware End-User Computing productportfolio levert oplossingen die speciaal gebouwd zijn om veilig elke app op elk apparaat te leveren, terwijl het zowel Windows 10 als eerdere versies van Windows ondersteunt. Er worden productupdates geïntroduceerd waardoor klanten nog meer gebruik kunnen maken van de mobiele cloud en op een veilige manier apps kunnen leveren op elk apparaat. Daartoe behoren de volgende updates:

Nieuwe VMware Identity Manager Advanced Edition – VMware Identity Manager is het eerste Identity-as-a-Service (IDaaS)-aanbod op de markt dat geïntegreerd is met een vooraanstaande enterprise mobility en security-oplossing. In eerste instantie zal de VMware Identity Manager Advanced Edition beschikbaar zijn als onderdeel van de AirWatch Blue en Yellow Management Suites. Daarna zal het ook beschikbaar zijn als losse IDaaS-oplossing die via de browser gebruikt kan worden op ieder Chrome-, Mac- of Windows-apparaat. Klik hier voor meer informatie.

Uitbreiding van Application Delivery en Virtual Desktop Infrastructure (VDI) met VMware Horizon 6.2 en VMware Horizon 6.2 for Linux – Voortdurende innovatie in applicatie en desktop delivery zorgt voor enkele belangrijke verbeteringen in VMware Horizon, waaronder:
- Efficiënt beheer en delivery van applicaties op grote schaal die een rijke gebruikerservaring toevoegen aan wereldwijde, multi-site implementaties van virtuele omgevingen;
- Een verbeterde gebruikerservaring die Skype for Business en de nieuwste NVIDIA GRID vGPU (virtual graphics processing unit) ondersteunt;
- Nieuwe VMware Virtual SAN storage-optimalisaties die all-flash opties bevatten en zorgen voor lagere kosten en zeer goede performance;
- Verbeterde beveiligingsmogelijkheden, waaronder ondersteuning voor biometrische vingerafdruk-authenticatie;
- Voldoet aan regels federale overheid, inclusief FIPS 140-2 compliancy;
- Day Zero ondersteuning voor Windows 10.

Daarnaast wordt VMware Horizon 6.2 voor Linux aangekondigd. Deze oplossing biedt uitgebreide ondersteuning voor NVIDIA GRID vGPU en shared graphics acceleration (vSGA) en is ontworpen voor klanten die gespecialiseerde beveiliging van high-end workstations nodig hebben. VMware Horizon 6.2 voor Linux biedt, naast de bestaande virtuele dedicated graphics acceleration (vDGA)-ondersteuning, een compleet spectrum 3D-graphics delivery voor elke medewerker en elke gebruikerscase.

Voor meer informatie over VMware Horizon-verbeteringen en updates voor VMware Project Enzo, Project Fargo en Project Meteor, klik hier.

Beschikbaarheid en prijzen

VMware Identity Manager Advanced Edition, VMware Horizon 6.2 en VMware Horizon 6.2 for Linux zijn beschikbaar vanaf Q3 2015. Voor meer informatie over de prijzen kan contact worden opgenomen met de VMware sales-afdeling of een VMware-partner.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!