Witold Kepinski - 04 september 2015

Sony Mobile introduceert de Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact en de 4K smartphone Xperia Z5 Premium

Sony Mobile introduceert  de Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact en de 4K smartphone Xperia Z5 Premium. De Xperia Z5 en de Xperia Z5 Compact worden aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 810-processor met een octa-core 64 bits processor en 4G.

De Xperia Z5 serie beschikt over een nieuwe grote 1/2.3 Exmor RS for mobile 23MP-sensor en een F2.0 G-lens. Het is de eerste volledig gerestylede smartphone cameramodule van Sony sinds de Xperia Z1.

Door de combinatie van de grote 23MP Exmor RS-sensor for mobile, de geavanceerde processing-software en de 5x Clear Image Zoom-functie kan de gebruiker  met minimaal kwaliteitsverlies tot heel dichtbij fotograferen.  Ook presenteert de Xperia Z5 serie aanzienlijke verbeteringen op het gebied van de Sony SteadyShot met Intelligent Active Mode voor video-opnames.

De Xperia Z5 en de Z5 Compact zijn allebei waterdicht en stofbestendig en zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen. Zoals de matglazen afwerking aan de achterzijde en een subtiel gegraveerd Xperia-logo aan de zijkant, maar ook de capless USB-aansluiting voor snel en efficiënt verbinden en opladen.

Aan de zijkant zorgt een nieuwe geïntegreerde power-button met vingerafdruksensor ervoor dat elk toestel persoonlijk, beveiligd en gemakkelijk te ontgrendelen is. De smartphone is toegankelijk voor tot wel vijf profielen dankzij de vingerafdruksensor. Zo kan er makkelijk geswitcht worden tussen gebruikers of bijvoorbeeld zakelijk en privégebruik. Het ontgrendelen met de vingerafdruksensor werkt gewoon door het toestel in een natuurlijke beweging op te pakken en de knop in te drukken. Ook de FIDO-standaard (Fast ID Online) wordt ondersteund: gebruikersverificatie door vingerafdrukherkenning voor online betaaldiensten. Nieuws over de eerste partners wordt binnenkort aangekondigd.

Beide smartphones zijn uitgerust met een batterijduur tot wel twee dagen en de Ultra STAMINA-modus. Door de Qualcomm Quick Charge 2.0 activatie kan de gebruiker met een gecertificeerde Quick Charge 2.0 oplader, zoals de Quick Charger UCH109, in slechts 10 minuten opladen en tot wel 5,5 uur gebruiksduur hebben.

De Xperia Z5 beschikt over een 5,2 inch beeldscherm en komt in de kleuren: Graphite Black, White, Gold en Green. De Xperia Z5 Compact beschikt over een 4,6 inch beeldscherm en komt in de kleuren: Graphite Black, White, Coral en Lime.

De Xperia Z5 Premium

De Xperia Z5 Premium iseen 4K-smartphone ter wereld met een 5.5" 4K TRILUMINOS Display for mobile en IPS, waarop details met haarfijne precisie worden afgebeeld. De Xperia Z5 Premium wordt eveneens aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810-processor en beschikt over een 3430 mAh batterij die het tot twee dagen volhoudt met een snelle oplaadcapaciteit. Ook Xperia Z5 Premium beschikt over een intern geheugen van 32 GB en heeft een mogelijkheid uitgebreid te worden met een externe micro SD-kaart van 200 GB. De Xperia Z5 Premium komt in de kleuren Black, Chrome en Gold.

De Xperia Z5 en de Z5 Compact worden gelanceerd in oktober 2015 en de Xperia Z5 Premium in november 2015. De Xperia Z5 en de Xperia Z5 Compact zijn per direct te pre-oderen met de High-Res Audio Sony MDR-10RC headset.

Adviesverkoopprijzen:
Xperia Z5 Compact € 599,-
Xperia Z5 € 699,-
Xperia Z5 Premium € 799,-

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!