Witold Kepinski - 04 september 2015

IBM Resiliency Services en Rittal sluiten strategisch partnerschap

Rittal en IBM Resiliency Services zijn een strategisch partnerschap aangegaan.

Rittal is nu een van de voorkeurspartners en -leveranciers van IBM waar het gaat om de ontwikkeling van projecten voor computerruimten. Het partnerschap omvat alle infrastructuursystemen die voor het bouwen van een computerruimte nodig zijn en geldt in alle Europese landen, in het Midden-Oosten en in Afrika.

Door de ondertekening van de “Strategic Partnership Alliance” behoort Rittal, aanbieder van IT-infrastructuren, tot de geselecteerde partners waarmee IBM Resiliency Services bij de planning, bouw, exploitatie en onderhoud van computerruimten regelmatig samenwerkt. IBM zal alle IT-infrastructuurcomponenten van Rittal zoals racks, klimatiseringssystemen, monitoringsystemen, beveiligingsoplossingen, services en de gestandaardiseerde computerruimte RiMatrix S steeds vaker in projecten voor computerruimten aanbieden en toepassen. Synergie dient te ontstaan uit de bestaande, deels aanvullende klantenkringen en het steeds vaker samen optreden. IBM heeft een sterke positie in de bank- en verzekeringswereld, terwijl Rittal optimale toegang heeft tot klanten in de industrie.

De afdeling Resiliency Services van IBM voert bij zijn klanten o.a. professionele audits van IT- en computerruimten uit en stelt de eisen voor geoptimaliseerde systemen met betrekking tot ruimtegebruik, opbouw, energie-efficiëntie, beschikbaarheid en performance vast. Tot het productassortiment van IBM behoren servers, besturingssystemen, software en IT-services. Met IT-infrastructuurcomponenten van Rittal worden individuele en schaalbare totaalsystemen ontwikkeld die aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen.

Beide ondernemingen richten op dit moment speciale projectteams op om concrete maatregelen op elkaar af te stemmen en elkaar te ondersteunen op internationaal niveau. Zo wordt o.a. gewerkt aan een gemeenschappelijk platform voor componenten en klantgerichte extra services, trainingsmodulen en marketingactiviteiten. Aan het partnerschap gaat een langer dan tien jaar durende samenwerking vooraf: Als OEM-Partner leverde Rittal al ruim 170.000 IT-racks aan IBM.

Om het partnerschap met concrete maatregelen te realiseren, organiseerde Rittal in Herborn een workshop met het topmanagement van IBM en Global Offering uit de VS en Europa en het topmanagement van Rittal. Naast de strategische afstemming stond het vaststellen van een gedetailleerde roadmap voor het realiseren van het partnerschap in de landen op de agenda. Daarbij werden ook de maatregelen voor de doelklanten en grote internationale projecten op elkaar afgestemd.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!