Witold Kepinski - 11 september 2015

Sentia koopt Managed Services divisie van Yenlo

Sentia neemt Yenlo Managed Services per direct over van Yenlo International Holding. Hiermee verankert de IT-specialist zich dieper in de Nederlandse managed services markt en breidt zij haar dienstenpakket uit met diepgaande kennis rondom het beheren van Oracle databases en Java gebaseerde Middleware.

Met de overname geven beide organisaties gehoor aan de constante, toenemende vraag naar nieuwe technologieën en concepten. Waar Yenlo Managed Services uitblinkt in specifieke technologiekennis, kan Sentia betere schaalbaarheid, schaalgrootte van infrastructuur en hoge beschikbaarheid garanderen. De samensmelting past daarmee in de strategie van beide partijen.

Ian Zein, CEO van Sentia: "De één-op-één dienstverlening die Yenlo Managed Services biedt, sluit naadloos aan op onze visie. Ook binnen Sentia staat customer intimacy hoog in het vaandel. De specifieke kennis van Oracle databases en Java gebaseerde Middleware die dit team bezit is uniek en daarmee absoluut een waardevolle toevoeging aan onze organisatie”.

Het Yenlo Managed Services team zet de dienstverlening van bestaande klanten voort als klant-specifieke unit binnen Sentia. Met de overname wordt Yenlo Managed Services afgesplitst van het moederbedrijf Yenlo International Holding, Ruben van der Zwan, CEO van Yenlo: “Onze merknaam verdwijnt niet uit de markt. De Yenlo groep blijft zich richten op software development en hoogwaardige integratie-oplossingen in binnen- en buitenland. Vanuit onze kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten zullen wij ons volledig richten op middleware oplossingen gebaseerd op open source technologie zoals het WSO2 platform. Deze afsplitsing zorgt ervoor dat de Yenlo groep zich verder richt op het ontwerpen en implementeren van software oplossingen en Sentia zal zich, met de overname van Yenlo Managed Services, richten op de hosting en het technisch beheer hiervan. Op die manier zullen Sentia en Yenlo in de toekomst intensief blijven samenwerken”.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!