Witold Kepinski - 14 september 2015

Cisco leidt collaboration markt maar Microsoft domineert cloud met oplossingen

Cisco leidt wereldwijd de collaboration markt, maar Microsoft, dat op de tweede plek staat groet sterk door met zijn cloud-gebaseerde collaboration oplossingen. Dit meldt de Synergy Research Group in een rapport over de ontwikkelingen in de collaboration markt in het tweede kwartaal. Synergy betrekt alle grote spelers die actief zijn op het gebeod van enterprise voice, unified communications, telepresence, email, enterprise content management, enterprise social networks en cloud communications tools.

Cisco leidt, met ongeveer 25 procent aandeel, de markt rond voice, data en video-conferencing systemen. Het gaat hierbij om on-premise systemen die op zijn beurt 15 procent van de totale collaboration markt deel uitmaken.

De markt voor cloud en hosted collaboration oplossingen groeide echter veel sneller, met tien procent. Hierbij leidt Microsoft met een marktaandeel van tien procent. Cisco heeft 5 procent marktaandeel. Google heeft 4 procent martkaandeel met zijn tools en apps

Cisco en Microsoft zullen in deze markt nek-aan-nek concurreren omdat deze twee leveranciers klanten het meest bieden met tools voor tools voor video, meetings, spraak, het delen van documenten en het analyseren en volgen van data binnen collaboaartion oplossingen. De derde speler in de markt is Avaya.

publish2connect afbeelding

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!