Witold Kepinski - 18 september 2015

PernixData introduceert softwareplatform Architect en FVP versie 3.0 voor SDN

PernixData kondigt de introductie van het softwareplatform Architect aan. De Amerikaanse speler software die de opslagprestaties loskoppelt van de hardware maakt het met deze oplossing mogelijk om de ICT-opslag in gevirtualiseerde datacenters op applicatiegerichte wijze te ontwerpen, implementeren, beheren en optimaliseren.

Architect is de eerste oplossing die real-time analyses biedt van alle gevirtualiseerde applicaties en opslagvoorzieningen, ongeacht de onderliggende hardware. Dit wordt gecombineerd met intuïtieve dashboards en proactieve ontwerpaanbevelingen. Architect voorkomt applicatieproblemen, maakt een einde aan onnodige kosten als gevolg van overcapaciteit van ICT-opslag en stroomlijnt de kosten van het ICT-beheer door een einde te maken aan reactieve probleemoplossing.

“Het beheer van applicaties en de infrastructuur in moderne datacenters is hard aan verandering toe”, zegt Satyam Vaghani, de CTO en medeoprichter van PernixData. “CIO’s, CTO’s en infrastructuurarchitecten beschikken maar zelden over de informatie die nodig is om datacenters op proactieve wijze in te richten om te voorzien in de bestaande en toekomstige opslagbehoeften. Het ontbreekt organisaties vaak aan tools die hen inzicht bieden in de werkelijke oorzaak van problemen. Dit resulteert in een uiterst reactieve aanpak van ICT-beheer waardoor geld wordt verspild en strategische projecten in gevaar komen als gevolg van gebrekkige applicatieprestaties. Aan deze problemen wordt een einde gemaakt door Architect, een hardwareneutraal platform dat VM- en storage-intelligentie combineert met real-time analytics voor een integraal beheer van de ICT-levenscyclus, van het ontwerp en de implementatie tot het beheer en voortdurende optimalisatie.”

Implementatie en beschikbaarheid

Architect kan worden ingezet met of zonder de FVP-software van PernixData, een hoogwaardig platform voor server-side versnelling van de opslagprestaties. Meer informatie over de nieuwste versie van FVP is te vinden in een ander persbericht dat vandaag gepubliceerd is: PernixData introduceert FVP versie 3.0 en het nieuwe platform FVP Freedom. Architect biedt als standalone platform alle hierboven genoemde ontwerp- en beheerfuncties, ongeacht het server- en storage-platform. Organisaties die FVP inzetten in combinatie met Architect krijgen de beschikking over nog meer functionaliteit. Dit geïntegreerde platform biedt inzicht in het gedrag van virtuele machines en patronen in het opslagverbruik, zodat gebruikers de prestaties van deze omgevingen kunnen optimaliseren. PernixData Architect is beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van 2015. Een bètaversie van deze softwareoplossing is per direct op aanvraag verkrijgbaar via www.pernixdata.com/architect.

FVP Freedom software defined storage

FVP Freedom maakt een aantal van de basiselementen van FVP – zoals versnelling van leesbewerkingen en Distributed Fault Tolerant Memory (DFTM) – beschikbaar voor iedereen die de opslagprestaties wil versnellen. Er is geen tijdslimiet aan het gebruik van de oplossing verbonden. Evenmin is er sprake van beperkingen van wie de software mag gebruiken.

FVP Freedom biedt organisaties de mogelijkheid om de voordelen van server-side versnelling van de opslagprestaties in de praktijk te zien. Het enige dat zij hiervoor hoeven te doen is de software te downloaden en wat geheugen op hun servers vrij te maken. Gebruikers van de oplossing van PernixData hoeven niet langer te investeren in software voor de caching van leesbewerkingen binnen het SAN, en kunnen daarmee tienduizenden euro’s per storage array besparen. Of het nu gaat om kleine VDI-implementaties of omvangrijke databaseomgevingen, het is nog nooit zo eenvoudig geweest om de opslagprestaties van gedeelde storage arrays te versnellen, aldus Pernixdata.

Beschikbaarheid

FVP versie 3.0 en FVP Freedom zijn per direct verkrijgbaar. De FVP-software vanPernixData kan worden gedownload van http://www.pernixdata.com/free-downloads.

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!