Witold Kepinski - 25 september 2015

Ricoh laat op EuroMold 2015 3D-printinnovaties zien

Ricoh maakt zijn debuut op EuroMold 2015, de beurs voor productontwikkeling, en laat daar zien wat het bedrijf te bieden heeft op het gebied van additive manufacturing.

Van 22-25 september laat Ricoh op de Messe Düsseldorf in stand 16F123 zijn nieuwste aanbod op het gebied van 3D-printen zien: oplossingen die bijdragen aan de innovatie en ontwikkeling van organisaties in het digitale tijdperk.

Als onderdeel van de activiteiten op het gebied van additive manufacturing, met als middelpunt 3D-printers, heeft Ricoh, in vervolg op de bestaande faciliteiten in Japan, onlangs zijn eerste Ricoh Rapid Fab-faciliteit in Europa geopend. Het Ricoh Rapid Fab in Telford, Verenigd Koninkrijk, is erop gericht klanten te adviseren over de toepassingen van additive manufacturing. Ook worden hier demonstraties gegeven die klanten laten kennismaken met Ricoh’s nieuwste innovaties op het gebied van additive manufacturing. Klanten kunnen Ricoh Rapid Fab gebruiken als een showroom waar ze 3D-printen kunnen ervaren en 3D-output kunnen laten produceren op basis van hun eigen gegevens.

Begin dit jaar werd Ricoh reseller van LeapFrog, met de bedoeling het 3D print aanbod verder uit te breiden binnen EMEA. Het bedrijf beschikt daarnaast over verschillende technologieën voor het maken van prototypes en modellen en heeft meer dan twintig jaar ervaring in het gebruik van 3D-printers voor de eigen productontwerpen. Met deze innovatiegeschiedenis is Rapid Fab de logische volgende stap.

Jean Paul Schriek (foto) , Senior Product Marketeer, Ricoh Nederland zegt het volgende: “Tegenwoordig wordt van fabrikanten verwacht dat ze sneller dan ooit reageren op de uitdagingen waar hun klanten mee te maken krijgen. Door bestaande producten te verbeteren en nieuwe, innovatieve producten te bedenken. Het is dan ook geen verrassing dat de industrie steeds meer belangstelling toont voor 3D-printers. Met 3D-printers kunnen prototypes en functionele onderdelen voordeliger en sneller worden gemaakt. De nieuwe Ricoh Rapid Fab-faciliteit helpt onze klanten in het voorop lopen in innovatie.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!