Witold Kepinski - 25 september 2015

Cyso Managed Hosting lanceert Fuga publieke OpenStack cloud

Cyso Managed Hosting lanceert een publieke OpenStack cloud in Nederland. Vanaf 25 september is deze Infrastructure as a Service (IaaS) dienst beschikbaar onder de naam Fuga. De nieuwe cloud dienst is ondergebracht in datacenters in Amsterdam en maakt het mogelijk om hostinginfrastructuur volledig te schalen naar behoefte en zodoende het verbruik aan te laten sluiten op het bedrijfsresultaat.
 
Het Fuga platform is gebaseerd op OpenStack, het revolutionaire en innovatieve opensource project, dat omarmd en ontwikkeld wordt door duizenden vrijwilligers én nagenoeg alle grote multinationals uit de IT wereld. Fuga maakt gebruik van de meest recente versie van het OpenStack platform. Bovendien is er voor aanvullende ondersteuning van de dienst een community support portal in het leven geroepen.
 
Om de hoogst mogelijke performance aan gebruikers te kunnen garanderen, is het Fuga platform uitgerust met SSD storage en razendsnelle netwerkinfrastructuur. Gebruikers kunnen de public cloud infrastructuur beheren en automatiseren via een web interface en de publieke OpenStack API. "Fuga is zeer geschikt voor organisaties, die hun hardware infrastructuur willen uitbesteden, zoals service providers en software ontwikkelaars. De uitgebreide mogelijkheden voor schaalbaarheid en automatisering van de infrastructuur sluiten naadloos aan bij de huidige ontwikkelingen op het gebied van DevOps en service orchestration. Door de hoge schaalbaarheid en omdat er vooraf geen investeringen aan te pas komen, past het bovendien uitstekend bij startups”, aldus Paul Bankert, medeoprichter van Cyso en projectmanager Fuga.
 
Launchparty
Na een intensieve ontwikkelperiode en een bètatestperiode van 6 maanden heeft de soft launch plaatsgevonden op dinsdag 8 september. De publieke lancering wordt op 25 september gevierd met een launchparty op het kantoor van Cyso in Alkmaar. Informatie over Fuga, de publiek OpenStack cloud, is te vinden op: https://fuga.io

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!