Witold Kepinski - 28 september 2015

Pure Storage is klaar voor de beursgang

Pure Storage, een snel groeide leverancier van all-flash storage arrays onder leiding van ceo Scott Dietzen (foto), is klaar om naar de beurs te gaan zo meldt het Amerikaanse bedrijf in een SEC S-1 document.

Het aandeel Pure Storage wordt verkrijgbaar voor 16 tot 18 dollar. Er worden 25 miljoen aandelen uitgegeven. De beursgang moet Pure Storage 450 miljoen dollar opbrengen. Het bedrijf wordt dan 3,3 miljard dollar waard aldus Reuters.

De omzetgroei van Pure Storage is indrukwekkend. In 2013 bedroeg de omzet 6,1 miljoen dollar. In 2014 bedroeg het 42,7 miljoen dollar. In 2015 was de omzet gestegen naar 174,5 miljoen dollar (Gartner had 276 miljoen dollar verwacht), waarbij 80 procent van de omzet in de Verenigde Staten werd gedaan.

Het oplopend verlies is ook indrukwekkend. In 2013 werd er 23,4 miljoen dollar verlies geboekt. In 2014 was dat 78,6 miljoen dollar en in 2015 bedroeg het verlies 183,2 miljoen dollar

Pure Storage is channelvriendelijk, maar het heeft te maken met pittige en gevestigde taaie concurrenten zoals Cisco, Dell, EMC, HP, Hitachi Data Systems (HDS), IBM, Lenovo en NetApp die steeds meer (all) flash producten tegen lagere prijzen op de markt brengen. De flash markt groeit dit jaar naar 2,24 miljard dollar, aldus onderzoeksbureau IDC.

Pure Storage wordt gezien als een sterke speler in de flash markt met EMC als grootste concurrent. De marketcap van Pure Storage is nu 3 miljard dollar. Dat kan weleens hoger worden als het naar de beurs gaat. Hierbij krijgt Pure Storage ondersteuning van Morgan Stanley, Goldman Sachs, Barclays, Allen & Co., Bank of America Merrill Lynch, Pacific Crest Securities, Stifel, Raymond James en Evercore ISI.

Vijftig procent van Pure Storage aandelen zijn in handen van investeerders Sutter Hill Ventures, Greylock Partners en Redpoint Ventures.

Door: Witold Kepinski

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!