Redactie - 04 oktober 2015

Dell komt met nieuwe Precision mobiele workstations en towers

Dell introduceert een aantal nieuwe mobiele workstations uit de Precision-reeks. Bovendien komt het bedrijf met een update van een tweetal Dell Precision tower-oplossingen.

De toestellen bevatten configuratieopties zoals de nieuwste Intel Core-processoren van de 6de generatie, de eerste Intel Xeon-processoren voor mobiele toestellen en de toekomstige productlijn Xeon-processors E3-1200.

Voor grafische prestaties hebben klanten het voor het kiezen met de nieuwste hardware van AMD en NVIDIA. De displays van de workstations worden geconfigureerd met de eerste PremierColor 4k Ultra HD displays met een volledig Adobe RGB-kleurenspectrum.De vrijwel randloze Infinity Edge displays bieden onder meer opties voor een 15,6” Full HD en UHD display in een bijzonder klein formaat chassis. De nieuwste generatie van mobiele workstations uit de Precision-reeks is afgewerkt met industriële designelementen. Zo maken onder meer carbon en aluminium een dunner, lichter en duurzamer uiterlijk mogelijk. Een combinatie van een nieuw batterijontwerp en thermische technologie zorgen ervoor dat ondanks dit dunne ontwerp aan de prestaties niet te kort wordt gedaan.

Voor zakelijk gebruik heeft Dell de machines voorzien van certificering van verscheidene professionele applicaties. De hardware kan aan verschillende behoeften worden aangepast en het uitgebreide support-aanbod minimaliseert mogelijke downtime van gebruikers. De nieuwe systemen zijn door een groot aantal softwareleveranciers gecertificeerd en zijn uitgerust met de Dell Precision Optimizer die de prestaties van vele professionele applicaties (onder meer van Adobe en Autodesk) optimaliseert. De Dell Precision Manager is nu bovendien te integreren met de System Center Configuration Manager (SCCM) van Microsoft. De mobile workstations zullen tevens de nieuwste USB-technologie en Thunderbolt 3 ondersteunen, als ook de nieuwe M.2 PCIe NVMe storage-opties voor maximale datadoorvoer bij het verwerken van grote bestanden. De optie van ProSupport Plus voor pc’s en tablets biedt toegang met prioriteit tot vakkundige support 24 uur per dag, reparaties van valschade, morsen met vloeistoffen, en andere ongelukken. Bovendien biedt ProSupport Plus vooruitziend monitoring om problemen automatisch te voorkomen en op te lossen.

Dell Precision tower

De nieuwe Dell UltraSharp 25 PremierColor monitor en Dell UltraSharp 27 PremierColor monitor hebben een bijzonder dunne rand. Hierdoor kunnen klanten bij gebruik van twee monitors naast elkaar van een geweldige kijkervaring genieten. De monitoren laten zich eenvoudig linksom of rechtsom draaien voor een verbeterde kijkervaring met QHD-resolutie. Dell PremierColor is in de fabriek ingesteld voor nauwkeurige weergave van kleuren. Gebruikers kunnen de kleurenweergave aanpassen aan hun voorkeuren en de buitengewone kleurendiepte en kleurenschaal bieden extra mogelijkheden als het op de fijnste nuances aankomt, aldus Dell.

Dell zal binnenkort ook zijn docking-aanbod uitbreiden met de Dell Dock en Dell Thunderbolt Dock. Deze docks zullen zowel USB Type C en Tunderbolt-aansluitingen integreren zodat klanten gebruik kunnen maken van de docking-oplossingen van verschillende producten, aldus de leverancier.

Beschikbaarheid

De nieuwe Dell Precision workstations worden later deze maand verwacht. De nieuwe Dell UltraSharp 25 PremierColor en de Dell UltraSharp 27 PremierColor monitors zijn verkrijgbaar vanaf 20 oktober via www.dell.nl.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!