Wouter Hoeffnagel - 05 oktober 2015

Palestijnse Gebieden bieden kansen voor Nederlandse ICT-sector

De Palestijnse Gebieden zijn een opkomende bestemming voor offshore outsourcing, met interessante connecties in de Arabische regio. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar hoogopgeleide ICT’ers tegen lagere kosten.

Dit is een boodschap die wordt benadrukt op de tweede editie van het Nederlands-Palestijnse Bilaterale Samenwerkingsforum, dat is gericht op de versterking en verbreding van de betrekking tussen Nederland en de Palestijnse Gebieden. Het forum is gericht op mogelijkheden die de Palestijnse Gebieden voor verschillende sectoren bieden, waaronder de ICT-sector. Het samenwerkingsforum wordt op 29 oktober door premier Rutte en de Palestijnse premier Hamdallah geopend.

Startups
Op het forum wordt niet alleen aandacht besteedt aan offshore outsourcing, maar ook aan innovatieve startups. Verschillende startups nemen deel aan het forum en presenteren hun ideeën aan bezoekers.

Ook vindt een matchmakingsessie plaats waarin Nederlandse bedrijven de kans krijgen één op één te spreken met Palestijnse bedrijven. Aansluiting aan de officiële sluiting van het forum om 18:00 uur door de ministers van Buitenlandse Zaken Koenders en Malki staat een netwerkdiner op de planning.

Aanmelden
Aanmelden voor het samenwerkingsforum is tot 22 oktober 2015 mogelijk.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!