Redactie - 07 oktober 2015

Postcode Lotterij gebruikt Postgres Plus open source database van EnterpriseDB

Novamedia, de organisatie achter onder andere de Nationale Postcode Loterij, heeft een nieuwe IT-infrastructuur ontwikkeld op basis van open source oplossingen, waaronder Postgres Plus Advanced Server vanEnterpriseDB. De Engelse People’s Postcode Lottery bespaarde met de implementatie 25 procent op de operationele kosten, ondanks de aanzienlijke groei van de organisatie. De nieuwe omgeving wordt nu ook in Nederland uitgerold door de Nederlandse ontwikkelaar Trivento.

De People’s Postcode Lottery werft in Groot-Brittannië fondsen voor het goede doel door een loterij te organiseren. Om de snelle groei van de loterij beter te kunnen ondersteunen, bouwde Novamedia, de eigenaar van het Postcode Loterij-format, een nieuwe IT-infrastructuur. Postgres Plus Advanced Server van EnterpriseDB (EDB) is de primaire database die wordt gebruikt om de IT-omgeving schaalbaarder te maken en sneller nieuwe diensten te kunnen ontwikkelen. Het systeem werd ontwikkeld met Oracle, maar door de verwachte groei van de omgeving zochten de ontwikkelaars een alternatief om de kosten te beperken. 

Bedrijfskritische applicaties
De nieuwe IT-infrastructuur bestaat uit open source oplossingen van onder andere EnterpriseDB en Red Hat. Daarnaast speelt hetTypesafe Reactive Platform een belangrijke rol, dat onder andere ook door bedrijven als Airbnb, Netflix en Twitter wordt gebruikt.
Op advies van Trivento, een Nederlandse softwareontwikkelaar gespecialiseerd in open source oplossingen voor bedrijfskritische toepassingen, besloot Novamedia om EDB's Postgres Plus Advanced Server als nieuwe database te gaan gebruiken.

Alec Burrett, hoofd van Data Services van de People’s Postcode Lottery , legt uit: “We hebben uitdagende doelen - we moeten groeien als organisatie, maar tegelijk onze operationele kosten flink verlagen. Trivento heeft ons laten zien dat EDB’s Postgres Plus database dezelfde functionaliteit biedt, maar tegen lagere kosten. Het gebruik van open source technologie van Red Hat, EnterpriseDB en Typesafe heeft ons geholpen om deze doelstellingen te halen.”

Database-compatibiliteit voor Oracle
De People’s Postcode Lottery koos voor EDB Postgres Plus Advanced Server door de bewezen prestaties in vergelijkbare organisaties en de database-compatibiliteit met Oracle. Dit laatste zorgt ervoor dat de migratie naar Postgres Plus soepeler verloopt, en dat de People’s Postcode Lottery tijdens de uitfasering van Oracle, deze databases zonder extra kosten kan blijven gebruiken. De nieuwe IT-omgeving kan nu met Postgres Plus opgeschaald worden als dat nodig is, en daarnaast kunnen DBA’s hun bestaande Oracle-vaardigheden en tools blijven gebruiken.

Open source technologie
De nieuwe IT-infrastructuur werd bewust gebouwd op basis van open source software. Dit biedt prijsvoordelen, maar de vernieuwing is volgens Alex van Koutrik, hoofd marketing en sales van Trivento, vooral bedoeld om een robuust en schaalbaar platform te bouwen om nieuwe applicaties, data en services te kunnen integreren. Van Koutrik: “In een digitale wereld moet het primaire bedrijfsproces van organisaties 24/7 beschikbaar zijn. Dat stelt nieuwe eisen aan IT-architecturen op het gebied van schaalbaarheid en fouttolerantie. IT-omgevingen moeten daarom gebouwd worden op basis van een microservices architectuurstijl, met autonome business-services die elk hun eigen dataset en database hebben. Dat kan in theorie oplopen tot honderden autonome services. Zo voorkom je een ‘single point of failure’, wordt de omgeving echt schaalbaar en kan nieuwe functionaliteit zonder downtime toegevoegd, getest en uitgerold worden.” 

Kortere implementatietijd 
People’s Postcode Lottery heeft met de nieuwe IT-infrastructuur zijn doelstellingen gehaald om, ondanks de groei van de organisatie, de operationele kosten met 25 procent te verlagen. Ook is men uiterst positief over de nieuwe functionaliteit en het verbeterde ontwerp van de nieuwe oplossing. De omgeving, die inmiddels ook in Nederland wordt uitgerold, verkort de implementatietijd van nieuwe activiteiten aanzienlijk. Mede door de uitrol van Postgres Plus is de People’s Postcode Lottery nu in staat om beter de steeds grotere aantallen verkochte loten te verwerken.  

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!