Wouter Hoeffnagel - 07 oktober 2015

Nieuw initiatief moet Nederlandse softwarebranche versterken

Het nieuwe initiatief Dutch Software moet de Nederlandse softwarebranche gaan verbinden en versterken. Dutch Software is een platform en netwerk voor alle Nederlandse softwarebedrijven, waar men relevante informatie vinden over de softwarebranche.

Via het platform worden kennissessies aangeboden over onderwerpen die het management van softwarebedrijven bezighouden, zoals channel development, groeifinanciering, internationalisering en goed bestuur. Ook worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd om kennisdeling en samenwerking in de sector te stimuleren. Op de website van Dutch Software is informatie te vinden over ruim honderd in Nederland gevestigde softwarebedrijven, hun producten en afzetmarkten, aangevuld met gegevens over de betrokken VC’s, rankings, sectornieuws en met voor softwarebedrijven relevante bijeenkomsten.
 
Dutch Software is een initiatief van Ben Alfrink en Vincent Blijleven. Ben Alfrink: “Wij verbazen ons al geruime tijd over de gebrekkige transparantie van de softwaremarkt. Dit terwijl de productsoftwarebedrijven, ofwel ISV’s, met elkaar al vele jaren het snelst groeiende segment binnen de ICT vormen, onder meer dankzij internationale expansie. Het is onze doelstelling om met dit platform de branche niet alleen te verbinden, maar ook te versterken door kennisdeling en samenwerking heel gemakkelijk te maken. We gaan dit platform stapsgewijs uitbreiden en verdiepen. Tevens gaan we bij onze doelgroep, de softwarebedrijven, de behoefte aan aanvullende activiteiten onderzoeken en hier invulling aan geven.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!