Wouter Hoeffnagel - 08 oktober 2015

Red Hat Academy biedt Europese universiteitsstudenten open source curriculum

Red Hat stelt de Red Hat Academy beschikbaar aan universiteiten in de regio Europa, Midden-Oosten & Afrika (EMEA) die beschikken over de vereiste omgeving qua technologie en ondersteuning. De Red Hat Academy is een open source opleidingsprogramma dat een praktisch leerplan, prestatie-gebaseerde tests, training en ondersteuning biedt.

Studenten die de universiteit verlaten kunnen met een certificaat voor één of meerdere Red Hat-technologieën potentiële werkgevers laten zien dat zij ervaring hebben met bepaalde Red Hat-technologieën. Deelname aan de Red Hat Academy leert studenten praktijkvaardigheden en bereidt hen voor op hun toekomstige baan als IT-professional en ontwikkelaar. Het lesmateriaal voor de Red Hat Academy is online beschikbaar.

Lesstof
Deelnemende universiteiten krijgen toegang tot de lesstof van de Red Hat Academy, waardoor instructeurs zich kunnen voorbereiden op klasinstructies en persoonlijke certificering. Daarnaast ontvangen instructeurs het hele jaar door e-mailondersteuning voor de lesstof of voor het systeem. Instructeurs worden aangemoedigd zich in te schrijven voor de commerciële trainingen en examens van Red Hat, zodat ze zich bijvoorbeeld certificeren als Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) of Red Hat Certified Engineer (RHCE).

De webcursussen en examens van de Red Hat Academy zijn ontwikkeld voor lessen in een fysieke klasomgeving met instructeur, waarbij instructeurs zelf het format, de lesmethode, frequentie en toetsingsopties van de cursus naar persoonlijke voorkeur kunnen inrichten. Cursuselementen en studentenprestaties zijn daarbij toegankelijk en aanpasbaar. Studenten kunnen het volledige curriculum materiaal inzien, inclusief lessen, activiteiten en beoordelingen. De lessen worden uitgevoerd in een computerlokaal op de campus. Een geïntegreerde autocontrole-functie geeft feedback over de prestaties.

Cursussen
De basis lesstof van de Red Hat Academy bestaat uit de Red Hat System Administration I en II cursussen, gevolgd door de Red Hat Certified System Administration (RHCSA) examinering en certificering. Na voltooiing van het basis curriculum, kunnen studenten de Red Hat Administration III cursus Path I volgen, wat leidt tot de Red Hat Certified Engineer (RHCE) examinering en certificering, of de Cloud Computing Administration cursus Path II, wat leidt tot Red Hat Certified System Administrator in Red Hat OpenStack examinering en certificering.

Middleware leertrajecten zijn ook beschikbaar als losstaande trajecten, waarbij het basis curriculum geen vereiste is. De Red Hat JBoss Application Administration-cursus kan gevolgd worden door studenten met systeemadministratievaardigheden in Linux, Unix of Windows. Studenten met een basis in Java-programmering kunnen de Red Hat JBoss Enterprise Application Development-cursus volgen.

Win-winsituatie
“Red Hat Academy is een win-winsituatie voor zowel universiteiten als studenten. In de computerwetenschappen volgen ontwikkelingen zich in rap tempo op en universiteiten realiseren zich dat ze cursussen moeten aanbieden die enterprise-ready informatie en vaardigheden bieden. De Red Hat Academy levert up-to-date cursusmateriaal dat in pas loopt met lessen uit de praktijk. Een professionele certificatie kan de positie van een student op de arbeidsmarkt versterken, omdat het ervaring aantoont met technologieën die ook in de praktijk gebruikt worden”, zegt Jens Ziemann, director, Training, EMEA, Red Hat.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!