Redactie - 09 oktober 2015

Hortonworks stimuleert gebruik Hadoop voor het Internet of things

Internet of things is de grote stuwende kracht voor de groei van het internet en zal bij de introductie van de vijfde generatie mobiele netwerken (5G) de belangrijkste groeifactor zijn. Internet of things is het moment waarop niet mensen maar apparaten het verkeer op het internet over gaan nemen. Omdat het aantal actieve systemen de miljarden gaat overschrijden en het verkeer goed te overzien moet zijn, is speciale software nodig die een end-to-end beveiliging en management mogelijk maakt. Hortonworks president Herb Cunitz (foto), presenteerde recent in Santa Clara zijn visie op het geheel.

Cunitz: "Hortonworks is als beheerder van een ontwikkelomgeving van op Hadoop gebaseerde software, de grote specialist voor mobiele dataoplossing. Hadoop is de optimale ontwikkelomgeving binnen het Apache framework en er vinden via 25 projecten ontwikkelingen in tal van aandachtsgebieden van de open source community plaats. Hortonworks stuurt de ontwikkelingen en leeft zelf van het ondersteunen van bedrijven die op Hadoop gebaseerde producten in de markt zetten."

Hortonworks werkt binnen het concept in vier clusters: de architecten, de developers, de distributeurs en de supportorganisatie. "Voor het bedrijf zijn de architecten die features vragen en definiëren en de supportomgeving de wingewesten. Zij brengen het geld  binnen. Hadoop is sinds kort beursgenoteerd en heeft recentelijk de acquisitie van Onyara afgerond. Deze acquisitie is gedaan om structuur in de systemen voor het Internet of things te krijgen", aldus Cunitz.

De topman van Hortonworks besluit: "De sleutel componenten Hortonworks Dataflow (Apache NiFI) en Hortonworks Data Platform (Apache Hadoop) zorgen voor een real time platform dat omschreven kan worden als de meest complete omgeving voor het beheer van big data gepositioneerd. 'Store and manage data at the edge of the network' is de slogan!"

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!