Witold Kepinski - 10 oktober 2015

Verizon DBIR App voor Splunk

Verizon Enterprise Solutions introduceert een nieuwe Data Breach Investigations Report (DBIR)-app voor Splunk-software. De nieuwe app is gratis te downloaden en maakt gebruik van de grote hoeveelheid aan informatie over cyberaanvallen die de afgelopen tien jaar is verzameld door Verizon’s Data Breach Research Team. De app werkt samen met Splunk security analytics software om gebruikers van inzichten te voorzien in mogelijke bedreigingen en verbeteringen van de ICT systemen en netwerken.

Dankzij de nieuwe app kunnen bedrijven Splunk software inzetten om zakelijke inzichten en operationele kennis te vergaren. Analyses worden ingezet om machine data en netwerkverkeer aan elkaar te koppelen, actief onregelmatigheden te monitoren en op te sporen, waarschuwingen af te geven en bedreigingen snel te onderzoeken.

Volgens Chris Formant, president van Verizon Enterprise Solutions, versterkt Verizon met deze app de instrumenten die zijn klanten in handen hebben om terug te vechten tegen de cyberdreigingen waarmee ondernemingen vandaag de dag worden geconfronteerd.

De volgende functionaliteiten van de app helpen organisaties met de strijd tegen cyberdreigingen:

Het controleren van inloggegevens
Detecteren van criminelen die aanmeldgegevens misbruiken
Verdachte pogingen om in te loggen op het VPN registreren
Waarschuwen voor mogelijke datalekken via e-mail
Identificeren van kwetsbare systemen

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!