Witold Kepinski - 16 oktober 2015

KPN CloudNL portfolio uitgebreid SAP HANA

KPN biedt grootzakelijke klanten sinds kort een snellere manier om data te analyseren dankzij een nieuwe samenwerking met het Duitse softwarebedrijf SAP. Binnen één maand is KPN Gold Partner geworden als Value Added Reseller van SAP. KPN zegt hiermee klanten productiever, flexibeler en innovatiever te maken.

KPN’s grootzakelijke CloudNL portfolio wordt uitgebreid met SAP HANA, een in-memoryplatform dat als managed service wordt aangeboden. KPN levert klanten het platform en ondersteunende services als een geïntegreerde dienst. Als gezamenlijk speerpunt voor de toekomst hebben beide partijen innovaties op het gebied van Internet of Things, Big Data en Cloud.

S/4 HANA

KPN kent een lange geschiedenis als hosting partij van SAP-applicaties. Door de nieuwe strategische samenwerking komt SAP HANA beschikbaar, zodat klanten kunnen upgraden naar de nieuwste business suite van SAP, de S/4 HANA toepassingen. Uniek aan deze samenwerking is dat KPN naast hosting van deze SAP-dienst ook zorgt voor advies, dataservices, security en het M2M-netwerk. Organisaties zetten met SAP HANA data om in waardevolle, real time inzichten. Hiermee zijn zij in staat voorspellingen te doen en trends te herkennen om beter onderbouwde beslissingen te kunnen nemen. Al deze data worden beheerd in Nederlandse datacenters. Alle bedrijfsdata blijven dus binnen de landsgrenzen en vallen onder strikte Nederlandse wetgeving rondom dataprivacy. En KPN’s cloud is klimaatneutraal waarmee ze meer biedt dan een traditionele systemintegrator.

Joost Steltenpool, Directeur Products & Marketing is verheugd over de samenwerking. “SAP HANA op basis van het CloudNL-platform is voor ons een waardevolle aanvulling om bij te dragen aan de business doelstellingen van onze klanten. KPN biedt klanten een schaalbare oplossing die inspeelt op de capaciteit die zij nodig hebben. Doordat KPN het HANA-platform over zijn datacenters heeft gevirtualiseerd, is capaciteit altijd beschikbaar en is de applicatiebeschikbaarheid gewaarborgd. Investeren in fysieke HANA appliances is daardoor niet meer nodig. Onze klanten kunnen met deze samenwerking hun productiviteit verhogen door veilige digitalisering van hun bedrijfsprocessen.”

Caspar Joustra (foto), algemeen directeur bij SAP Nederland vervolgt. “Door SAP HANA via KPN als dienst uit de cloud af te nemen, zijn klanten niet belast met het beheer van de infrastructuur. Ze kunnen zich volledig focussen op de ontwikkeling van innovaties of zelfs nieuwe business modellen op basis van het platform”, licht hij toe. “Met SAP HANA zijn organisaties klaar voor de toekomst in de digitale netwerkeconomie.”

Nieuwe slimme en veilige IT-oplossingen passen in de strategie die KPN heeft voor de grootzakelijke markt. KPN richt zich niet alleen op connectiviteitsdiensten zoals internet en telefonie, maar ook op Cloud-, IT- en Big Data oplossingen en Internet of Things. Net als SAP werkt ook KPN aan oplossingen die passen bij deze speerpunten die voor beide bedrijven belangrijk zijn. Het SAP HANA-platform verwerkt en analyseert dankzij in-memorytechnologie razendsnel grote hoeveelheden gegevens. Het is daarmee zeer bruikbaar voor allerlei Internet of Things-scenario's, waarbij machines, apparaten en sensoren enorme datasets creëren, zo beweert Steltenpool.

WK

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!