Witold Kepinski - 26 oktober 2015

QNH Consulting begeleidt chipfabrikant NXP naar Amazon cloud

IT-dienstverlener en -kennispartner QNH Consulting heeft chipfabrikant NXP naar de Cloud begeleid. Dit melden Henk van den Elsen, Programmamanager bij NXP, en Marc Maas, Cloud Consultant bij QNH.

NXP heeft sinds kort een nieuwe Cloud-infrastructuur op basis van Amazon. De Cloud-dienst biedt ruim 6.000 R&D engineers wereldwijd de mogelijkheid om complexe berekeningen in de Cloud uit te voeren. QNH fungeerde tijdens dit traject als trusted advisor en heeft NXP geholpen om de Cloud-dienst in te bedden in de bestaande organisatie. De Cloud-expertise van QNH in combinatie met een nauwe samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de uitrol snel, veilig en succesvol is verlopen.

Aanleiding om van Cloud Computing gebruik te maken was de sterke behoefte aan flexibiliteit en schaalbaarheid bij NXP. Engineers binnen NXP zijn dagelijks bezig met het simuleren, verifiëren en testen van nieuwe chips en gebruiken daarvoor vele CPU-uren aan rekencapaciteit. Na een zorgvuldige afweging besloot NXP naast haar bestaande datacenters een Cloud-oplossing te bieden. Dankzij de Cloud-oplossing is het nu mogelijk om snel en flexibel capaciteit bij en af te schalen en te betalen naar gebruik.

NXP schakelde QNH in om hen te adviseren en te ondersteunen tijdens het implementatietraject. Na de ontwikkeling moest de dienst ook operationeel gemaakt worden als IaaS-platform en worden geïntegreerd met de serviceprocessen van NXP. QNH heeft tijdens dit traject de beheerprocessen ingericht.

QNH is preferred supplier van NXP en adviseert hen bij thema’s als Cloud, mobile device management, business intelligence, business analytics, supplier- en contractmanagement en demand- en supplymanagement.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!