Witold Kepinski - 18 november 2015

Fujitsu bouwt MetaArc hybride IT-platform uit na overname UShareSoft

Fujitsu bouwt zijn MetaArc hybride IT-platform uit na overname van de Franse service specialist UShareSoft zo meldt het bedrijf tijdens het jaarlijkse Fujitsu Forum 2015 in Munchen.

UShareSoft is een hybrid cloud application delivery & migration specialist. UShareSoft levert UForge AppCenter, een end-to-end enterprise DevOps platform; en Marketplace, een dynamisch platform voor het bouwen van cloud software marktplaatsen.

Fujitsu gaat de UShareSoft in zijn Cloud Services K5 (IaaS en PaaS) integreren, een belangrijke element binnen MetaArc waardoor klanten en partners apps kunnen bouwen, migreren en leveren voor verschillende cloud omgevingen. Het kantoor van UshareSoft in Grenoble wordt gebruikt als wereldwijde cloud R&D centrum.

Met het Fujitsu MetaArc digital business platform kunnen klanten een digitale business strategie uitrollen. MetaArc biedt ondersteuning voor Internet of Things, big data, mobiele oplossingen en ontwikkeling van applicaties. Later ook App management, cloud-gebaseerde development en er komt een app marktplaats.

Fujitsu kocht eerder in augustus ACT (Applied Card Technologies), een digital ticketing solutions provider.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!