Wouter Hoeffnagel - 19 november 2015

Nederland ICT sluit zich aan bij Stichting DINL

Branchevereniging Nederland ICT heeft zich per 1 november aangesloten bij Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL). Het lidmaatschap moet de samenwerking tussen beide organisaties verder versterken. Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, treedt toe tot het bestuur van DINL.

Onder de leden van Nederland ICT bevinden zich de grote telecombedrijven en een aantal hosting- en serviceproviders. De deelnemers van DINL zijn AMS-IX, Dutch Datacenter Association, DHPA, ISPConnect, Stichting NLnet, SIDN en SURFnet. Beide organisaties zijn actief op een aantal beleidsdossiers die invloed hebben op de digitale infrastructuur: de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, de bewaarplicht, de Wet Computercriminaliteit III en de Safe Harbor-overeenkomst tussen Europa en de VS.

Digitale economie
“De uitstekende digitale infrastructuur die we in Nederland hebben is een belangrijke pijler van de digitale economie.” zegt Lotte de Bruijn. “Door ons aan te sluiten bij DINL kunnen we het belang van deze infrastructuur op een meer eenduidige manier uitdragen.”

“DINL en Nederland ICT hebben een gezamenlijk doel: het creëren van de beste randvoorwaarden voor de digitale infrastructuur in Nederland”, zegt Michiel Steltman, directeur van DINL. “We kunnen goed profiteren van elkaars netwerk, expertise en communicatiekracht op een aantal belangrijke dossiers.”

Derde mainport
In de Tweede Kamer is recent een motie aangenomen waarin het kabinet wordt gevraagd de digitale infrastructuur te erkennen als Derde Mainport, naast Schiphol en de Rotterdamse Haven. Daarin is ook gevraagd aan het kabinet om een visie op de versterking van de Derde Mainport te formuleren. Op het Jaarcongres ECP op 19 november nemen Lotte de Bruijn en Michiel Steltman deel aan een paneldiscussie over hoe die visie ingevuld zou kunnen worden.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!