Witold Kepinski - 24 november 2015

Fujitsu legt meer focus op big data en cloud maar PC's blijven belangrijk

Fujitsu legt verder meer focus op big data en cloud services, zo meldt Fujitsu bestuurder Tatsuya Tanaka. De nieuwe stappen moeten leiden tot kostenbesparingen en meer verkoop van cloud services aan eindgebruikers. De PC-business blijft echter heel belangrijk zo meldt het bedrijf aan The Register.

Fujitsu investeert nu volop in veelbelovende toepassingen zoals big data en Internet of Things diensten die worden aangeboden in branches zoals transport, financiële dienstverlening en overheden.

Fujitsu gaat verder zijn computer en mobile business onderbrengen, die onderdeel zijn van de Ubiquitous Solutions divisie, in twee aparte bedrijfsonderdelen binnen de Product divisie. Het bedrijf blijft gecommitteerd om pc’s, notebooks en tablets te bouwen voor bedrijven die hun pc’s willen vervangen voor bijvoorbeeld Windows 10 devices of ter vervanging van Windows XP.

Fujitsu scoort een flinke omzet met zijn pc’s en mobiele devices, maar onder de streep is het een verliesgevende business dat onder andere wordt veroorzaakt door de sterke dollar. 

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!