Redactie - 27 november 2015

Veeam boekt dubbele groeicijfers in Nederland

Veeam Software, aanbieder van oplossingen voor Availability for the Always-On Enterprise, heeft bekend gemaakt dat haar omzet in Nederland 14% hoger lag in het derde kwartaal van 2015 dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Deze resultaten tonen aan dat veel CIO’s inzien dat back-up niet langer genoeg is om aan de groeiende verwachtingen van medewerkers en klanten te kunnen beantwoorden en dat er daarom goede availability-oplossingen nodig zijn zo meldt het bedrijf.

Naast de totale omzetgroei laat Veeam een jaarlijkse omzetgroei van 69% zien onder haar Nederlandse enterprise-klanten. Dit is in lijn met de ontwikkeling dat steeds meer grote ondernemingen, die 24/7 en in veel verschillende landen actief zijn, kiezen voor continue databeschikbaarheid voor hun klanten en medewerkers. Veeam ziet in Nederland niet alleen een stijging in de omzet ten opzichte van 2014, maar ook een stijging van het aantal nieuwe klanten: met 9% naar een totaal van meer dan 6.150 eindklanten. 

Ook in het IT-kanaal laat Veeam een indrukwekkende groei zien. Het bedrijfsmodel van Veeam is volledig gericht op het distributiekanaal en sinds haar ontstaan legt het de nadruk op het ontwikkelen van haar partnernetwerk. Het aantal nieuwe ProPartners in Nederland groeide in het derde kwartaal met 40% naar een totaal van meer dan 1.180. De groeicijfers op dat gebied laten overduidelijk zien dat de Availability-oplossingen van Veeam aansluiten bij de wensen van partners en de vragen die zij van hun klanten krijgen.

Ronald Ooms (foto), Vice President Noord Oost EMEA bij Veeam: “CIO’s willen meer dan alleen back-up, ze willen continue beschikbaarheid van data. Deze trend zien we over de hele wereld en Nederland is daarop geen uitzondering. Legacy-oplossingen voor back-up voldoen niet langer aan de eisen van de ‘Always-On Enterprise’. Veeam kan deze bedrijven de beschikbaarheid bieden die ze zoeken voor hun medewerkers, klanten en partners. Daardoor kan Veeam een belangrijke rol spelen in een veranderende zakelijke markt in Nederland. Dat leidt, in combinatie met een sterk lokaal team, tot deze goede kwartaalresultaten. Naar verwachting zal deze groei zich verder doorzetten en samen met de nieuwe teamleden aan boord gaat dat ervoor zorgen dat Nederland een belangrijke rol zal spelen in het behalen van ons doel om in 2018 een wereldwijde jaaromzet van 1 miljard dollar te hebben.”

Nieuwe teamleden
De afgelopen maanden heeft Veeam haar lokale team in de Benelux versterkt om meer lokale organisaties te kunnen helpen bij het profiteren van de Always-On Business. In Nederland versterkt Eric Bolten het team als enterprise accountmanager, is Jimmy van Santen benoemd tot EMEA alliance-manager en Bianca de Vogel tot marketingmanager. In België en Luxemburg (Belux) is Dimitri Dutron aangesteld als channelmanager. Alle vier hebben meer dan tien jaar ervaring bij bedrijven die op enterprise-niveau IT-oplossingen leveren.

Nominatie
Niet alleen de kwartaalcijfers laten zien dat Veeam in het partnerkanaal een belangrijke positie inneemt. Het bedrijf is onlangs genomineerd voor de Dutch IT-channel Awards in de prestigieuze categorie ‘Best Channel Program’, een nominatie die tot stand is gekomen dankzij de voordracht van een groot aantal partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!